Tabara de vara „Tinerii în lupta împotriva coruptiei”

„Tinerii în lupta împotriva coruptiei” este un proiect multiregional, initiat de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, la care vor participa elevi si profesori din cele opt centre regionale de resurse pentru educatia civica, care functioneaza în cadrul Asociatiei de Educatie Civica din România. Proiectul consta în organizarea la Bacau, în luna septembrie 2011, a unei scoli de vara pentru tineri, care se integreaza în domeniul educatiei civice nonformale.

 

Aceasta este finantata, printr-un grant adjudecat de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, de Departamentul de Stat al S.U.A., prin Ambasada S.U.A. la Bucuresti.

 

Temele propuse pentru workshopuri, cu participarea unor traineri – experti, specialisti din cadrul unor institutii publice, sau private, reprezentanti ai societatii civile si cadre didactice din diferite licee din tara, vor asigura întelegerea gravitatii si dimensiunilor fenomenului coruptiei în tara si în lume, precum si a necesitatii de a se implica activ în lupta împotriva acesteia.

 

Proiectul asigura formarea si dezvoltarea profesionala a participantilor, care vor deveni promotorii luptei împotriva coruptiei în rândul colegilor, parintilor si comunitatilor locale din care provin. Participantii vor fi încurajati sa conceapa proiecte si planuri de actiune, prin care sa  determine schimbarea mentalitatii cetatenilor, privind „normalitatea” coruptiei în România, sa reduca starea de resemnare, pasivitate si fatalism care întretine acest fenomen si sa produca comportamente civice de participare activa a tinerilor în monitorizarea, demascarea si sanctionarea cazurilor de coruptie în societate.

Proiectele elevilor participanti vor fi servi ca modele de actiune ce vor putea fi popularizate si multiplicate în alte scoli din tara, prin realizarea unui ghid de bune practici, care va fi tiparit ulterior. Deoarece Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau functioneaza în cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, ulterior, institutia de formare bacauana va implementa, un program de dezvoltare profesionala a cadrelor didactice implicate în educarea civica a elevilor. „În virtutea parteneriatului dintre C.C.D. Bacau si Ambasada S.U.A., avem ocazia sa promovam un nou tip de proiect, o scoala de vara, cu o puternica componenta civica nonformala. Credem ca participarea elevilor si profesorilor la scoala de vara poate contribui la schimbarea mentalitatii acestora, referitoare la fenomenul coruptiei în societatea româneasca.”, ne-a spus Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com