Suntem in pericol, oricine poate sa otraveasca apa

Puturile de captare a apei, care aduc apa la robinetele bacauanilor, nu sunt pazite de nimeni. Oricine ar dori sa otraveasca populatia Bacaului, o poate face fara probleme. Un simplu demers jurnalistic, realizat aseara de reprezentantii Antena 1, Adevarul, Trustului Desteptarea si Ziarului de Garda, a dovedit ca in Bacau se traieste periculos.

„Zona strategica”, nepazita de nimeni

Puturile din zona caii ferate, aflate la nord de Bacau dar si cele de la Ghereiesti nu au nicio forma de paz?. Pe gard (foto) exista o placuta, care anunta ca dincolo de sarma ghimpata, accesul este interzis. Cu toate acestea, gardul, rupt pe alocuri poate fi trecut de oricine. Puturile de apa sunt inchise printr-un lacat anemic, care poate fi usor desfacut. In perimetrul in care se gasesc puturile este mizerie mare.

 

Peste tot sunt PET-uri, sticle, sosete si chiar un sutien desirat. Daca la puturile aflate langa magistrala CFR din nordul municipiului nu am reusit sa gasim niciun paznic, la Ghereiesti, dupa ce am alarmat cainii, si am facut zgomot mare, dintr-o incapere a aparut un paznic, care tragea dintr-o tigara. „Cine sunteti? Asta e zona strategica. De aici nu mai plecati!” Chem eu paza”, a spus acesta. Poarta catre zona interzisa era libera. Dupa o lunga asteptare, in intampinarea noastra au venit niste angajati ai Companiei de Apa, insotiti de un singur agent de paza. „Aici aveti voie doar cu seful intreprinderii! Ati vorbit?, ne-au intrebat acestia fara sa ne legitimeze. Vom reveni cu pozitia oficiala a autoritatilor si a Companiei de Apa.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com