SUA lauda Romania pentru gazduirea refugiatilor din Eritreea

Centrul de Tranzit în Regim de Urgenta de la Timisoara gazduieste in aceasta perioada 30 de cetateni din Eritreea, veniti dintr-o tabara de refugiati din Tunisia, de la granita cu Libia. Este primul grup de refugiati dintre cei asteptati sa soseasca în Romania din aceasta regiune.

 

„Apreciem în mod deosebit generozitatea Guvernului Romaniei si a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati, precum si rolul lor în coordonarea eforturilor de asigurare în Romania a unui spatiu sigur si confortabil pentru acesti refugiati, pana la mutarea lor în tari terte. Grupul care tocmai a sosit demonstreaza ca eforturile comune pot oferi speranta celor aflati în pericol”, precizeaza Mihaela Armaselu, din cadrul Ambasadei SUA de la Bucuresti

 

Statele Unite ale Americii este una dintre principalele tari în care se stabilesc în final refugiatii. Pana în acest moment, 420 din cei 637 de refugiati gazduiti temporar la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenta de la Timisoara au ajuns în SUA. „Apreciem eforturile sustinute si daruirea de care dau dovada atat Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati, cat si Guvernul Romaniei în îndeplinirea acestor activitati importante”, se mai arata in comunicatul oficialilor americani.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com