STUDENTII ROMÂNI DIN SUA, ÎN DIALOG CU LICEENII BACAUANI

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a organizat luni, 18 noiembrie 2013,  începând cu ora 16.00, videoconferintaRomanian Success Stories on US Campuses”, desfasurata la Centrul „American Corner Bacau”.

studenti la CCD Bacau (1)Prezentarea a fost sustinuta de reprezentanti ai Centrului EducationUSA, din cadrul Comisiei Fulbright Romania, care au furnizat participantilor informatii despre modul de accesare a burselor de studiu, tipologia testelor ce trebuie parcurse, selectia universitatii potrivite si întocmirea dosarului de admitere.  “Si cu aceasta ocazie, prin Centrul “American Corner Bacau” am  încercat sa cream o zona de contact nemijlocit între mediile educationale românesti si americane. Ar fi pacat daca elevii, studentii si profesorii din Bacau nu ar exploata aceasta exceptionala oportunitate.”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Detalii referitoare la viata de zi cu zi din campusurile universitare americane au fost oferite de studenti români, care studiaza în universitati din S.U.A.

La activitate au participat liceeni de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau, coordonati de prof. Nona Andrei, de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacau, coordonati de prof. Ana-Maria Andrioaie si de la Colegiul National ”Gh. Vrânceanu” Bacau, coordonati de prof. Bianca Balaban.

„Continuam seria activitatilor care vizeaza oportunitatile de studiu în SUA, de data aceasta schimbând un pic perspectiva asupra problematicii în discutie.

Astazi, liceenii bacauani au avut ocazia sa afle detalii despre procedurile de admitere si sistemul universitar american, cu bune si rele, de la fosti colegi, aflati acum la studiu peste Ocean.”, ne-a informat Oana – Liliana Jianu, coordonatoarea Centrului ”American Corner Bacau”.

La finalul videoconferintei elevii au primit brosuri si materiale informative, referitoare la sistemul educational american.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com