South Stream si Nabucco, teme principale la Conferinta „Securitate Energetica in Marea Neagra

Senatorul Cristian Diaconescu a participat in perioada 16-17 iunie 2011 la Conferinta „Securitate Energetica in Marea Neagra”, manifestare organizata de Centrul European pentru Securitatea Energetica si a Resurselor in Marea Neagra, la Londra. „Vicepresedintele Senatului a evocat rivalitatea reala a celor doua proiecte zonale, South Stream si Nabucco, dar si avantajele comparative ale proiectului Nabucco, proiect ce asigura atat rute alternative cat si surse alternative de gaze natural.

Cristian Diaconescu a relevat faptul ca organizatia OCEMN ar trebui sa discute mult mai aplicat problemele de securitate la Marea Neagra, intelegand prin aceasta, implicit, si temele de securitate energetica”, a declarat Ligia Bonta, din cadrul cabinetului senatorului Cristian Diaconescu.

 

Vicepresedintele Senatului  a avut, cu ocazia vizitei in Marea Britanie cu David Lidington, Ministru pentru Afaceri Europene la Foreign Office, cu William Cash  membru al Camerei Comunelor si Presedinte al Comisiei de Supraveghere a Afacerilor Europene, cu Thomas Doherty , parlamentar si reprezentant al Comisiei pentru Aparare a Camerei Comunelor si cu Lordul Ropert, Presedintele Comitetului ales pentru

Afaceri Europene al Camerei Lorzilor.

 

„Cu aceasta ocazie au fost abordate o serie de aspecte privind politica regionala a Romaniei, privind cooperarea la Marea Neagra, relatiile bilaterale cu Ucraina si Republica Moldova, precum si dezvoltarile privind acordul Schengen si intrarea tarii noastre in zona Euro”, a declarat Cristian Diaconescu. O tema abordata cu predilectie in toate intalnirile a fost relatia cu Federatia Rusa si proiectele politico militare in parteneriatul strategic Romano-American. „Din continutul discutiilor purtate in cadrul acestor intalniri oficiale, interlocutorii au confirmat vicepresedintelui Senatului ca organismele europene intentioneaza sa adauge la mecanismele de supraveghere din

domeniul justitiei, alte actiuni de audit economic pentru verificarea modului in care au fost cheltuiti in tara noastra fondurile comunitare puse la dispozitie.

 

De asemenea, interlocutorii au prezentat in detaliu vicepresedintelui Senatului mecanismele de aprobare a mandatelor de negociere si semnare a deciziilor UE de catre membrii guvernului britanic”, se mai arata in comunicatul transmis de  Cristian Diaconescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com