SIF Moldova – profit de 89 milioane de lei in primul semestru

Societatea de Investitii Financiare SIF Moldova si-a anuntat in cadrul unei conferinte, desfasurata la sediu, intentia de restructurare, de reducere a cheltuielilor dar de crestere a transparentei fata de actionari. In acest sens, pe site-ul sifm.ro a fost deschis un forum, pe care actionarii vor primi raspuns la intrebari. La intalnirea cu mass-media bacauana au luat parte presedintele SIF Moldova, Costel Ceocea, vicepresedintele Claudiu Doros, dar si coordonatorii unor directii din SIF, precum Luminita Chirila, Liana Marin, Ioana Puscas, Mioara Marin sau Radu Albu. Au fost prezentate situatiile financiare ale SIF Moldova pentru prima jumatate a anului 2009, stadiul platii divindendelor dar si alte probleme legate de litigii si de evolutia pe piata a societatii de investitii.

Rezultate financiare pozitive cumulate cu scaderea cheltuielilor

SIF Moldova a anuntat pentru primul trimestru al acestui an un profit net in valoare de 89 milioane de lei, reprezentand o depasire a estimarilor cu 178%. aIn momentul constructiei Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2009, s-a estimat cu prudenta cuantumul dividendelor de incasat si nu au fost prevazute evenimentele semnificative care au avut loc in semestrul l si care au influentat in sens pozitiv profitul, oprin vanzarea pachetului detinut la Banc Post (peste 12 milioane de euro) si in sens negativ, refuzul de plata a AVAS, pentru sumele executate”, a declarat Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova. In prima jumatate a acestui an, SIF Moldova a realizat 71,99 milioane de lei din imobilizari financiare (dividende), a cheltuit cu investitiile financiare cedate 24,3 milioane, iar pe de alta parte a realizat un profit din dezinvestitie de 37,7 milioane de lei si venituri din investitii financiare cedate de 72 de milioane. Valoarea activului net a scazut cu 4,78% si este acum de 910 milioane de lei, impartit in actiuni de 1,75 lei. Activul SIF Moldova este mai mic decat al celorlalte SIF-uri din tara.

Desi rezultatele SIF Modova in primul trimestru au cunoscut o evolutie pozitiva, conducerea a decis scaderea cheltuielilor cu 20%. aSalariatii SIF-ului au acceptat o reducere a veniturilor cu 10%. In acelasi timp, au fost negociate alte conditii in Contractul Individual de Munca (CIM). Toate acestea au fost facute pentru scaderea cheltuielilor”, a mai precizat Costel Ceocea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com