Finantele au pus tunul pe agentii economici

Desi suntem in plina criza, agentii economici ai judetului Bacau au platit catre Finante mai multi bani decat in aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Bacau a incasat de la agentii economici 139, 69 de milioane de lei, iar in luna iulie 2008, 137,9 milioane de lei. O crestere importanta, de aproape 1,5 milioane euro se manifesta la incasarile la bugetul asigurarilor sociale.

Planul de incasari transmis in teritoriu de Ministerul Finantelor contine masuri dure de aplicare a legislatiei fiscale. Din judetul Bacau sunt virate sume importante catre bugetul general consolidat. DGFP Bacau, ca organ de specialitate al administratiei publice locale, asigura resursele pentru cheltuielile publice ale societatii, prin colectarea si administrarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat. Din totalul sumelor incasate in luna iulie, 67,58 milioane lei au fost pentru Bugetul de Stat, fata de 71,93 milioane lei, in aceeasi perioada a anului trecut. La bugetul pentru asigurarile sociale de stat, incasarile in luna iulie 2009 au fost de 72,11 milioane lei, fata de 66,05 milioane lei, in luna iulie a anului trecut.
DGFP Bacau actioneaza in trei directii pentru asigurarea colectarii impozitelor, taxelor si contributiilor la bugetul de stat. Se actioneaza pentru incurajarea conformarii voluntare a contribuabililor la declararea si plata impozitelor, prevenindu-se astfel frauda fiscala, se combate evaziunea si frauda de orice fel prin promovarea unui control fiscal de calitate si a treia directie este activitatea de colectare a impozitelor, taxelor si contributiilor sociale”, ne-a declarat Adrian Anghel, purtatorul de cuvant al DGFP Bacau.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com