Serbarile Timisoreana 2011-Bacau(Vita de Vie, Cargo,Vunk, Holograf, Zero, Directia 5)

Vineri, 12 august 2011
Vita de Vie
Cargo
Sambata, 13 august 2011
Vunk
Holograf
Duminica, 14 august 2011
Zero
Directia 5
Ce ar putea fi mai frumos într-o seara de vara? La Serbarile Timisoreana totul este special pentru oaspeti! Când trupa Vita de Vie va urca pe scena, se vor auzi acordurile de rock care vor presara praf de stele peste cei veniti sa îi asculte.

Acum mai bine de 15 ani, Vita de Vie lua fiinta la initiativa lui Sorin Pupe si Sorin Danescu si semna un contract prin care lansau primul album intitulat “Rahova”. Dupa lansarea primului material discografic, cei cinci componenti ai trupei au participat la turneul Hollywood Rock Tour alaturi de Holograf si Timpuri Noi.

În 1999 Vita de Vie dadea marea lovitura pe piata muzicala româneasca prin lansarea albumului „Fenomental” pe caseta audio si a videoclipului piesei „Basul si cu toba mare”. Albumul a fost reeditat un an mai târziu în format CD, cu videoclipul inclus. Tot în 2000 este lansat videoclipul „Vino la mine”, iar Vita de Vie primeste premiul Otto pentru cea mai buna formatie, acordat de revista Bravo; în tot acest timp, membrii formatiei au lucrat la un studio din Germania, unde echipamentele de înalta calitate i-au ajutat sa îsi perfectioneze calitatile artistice.

Albumul „Exxtra” înseamna colaborari inedite pentru scena muzicala din România. Pe materialul discografic lansat în 2001 se gasesc colaborari cu Suie Paparude, Parazi?ii, Ganja si K-Gula. Urmeaza albumele “Doi”, „9704” (cuprinde cele mai bune piese de pe primele patru albume si o piesa noua, “Îmi pasa”), „Egon” si „Fetish”, ultimul lansat în primavara lui 2010.

“Ne-am plafona, ne-am taia exact aripile care ne fac creativi daca ne-am alege un gen muzical. Noi ne întâlnim la repetitii, încarcati de diverse energii pozitive/negative, si facem piese. De cele mai multe ori, piesele noastre ies rock. Dar noi n-am ales sa cântam rock. Eu nu vreau sa cânt rock, nu ma duc sa fac o piesa rock, ma duc sa creez”, povestea Adi Despot în 2009 într-un interviu acordat HotNews.

Va invitam la Serbarile Timisoreana sa îi ascultati pe Adrian Despot, Sorin Danescu, Sorin “Pupe” Tanase, Cezar Popescu si Adrian Ciuplea într-un spectacol de rock pur românesc.

 

 

Cargo, o trupa de suflet

 

Ce poveste mai autentica puteati asculta la Serbarile Timisoreana decât cea a unei trupe de legenda care s-a nascut acum 25 de ani la Timisoara? Vineri seara vi-i aducem, din nou, pe Cargo.

În toamna anului 1985, Carol Bleich, Octavian Iepan, Tibi Gajdo, Dinel Tollea, Nae Ionel Tarnotzi si Adi Barar puneau bazele trupei pe care o cunoastem sub numele de Cargo. Cum începuturile sunt de multe ori anevoioase, trupa a compus în acea perioada piese care nu au fost niciodata înregistrate si a schimbat câtiva membri, alegându-l în final ca solist pe Leo Iorga.  Acesta a fost momentul în care Cargo a început sa cânte prin tara si, cu sprijinul lui Victor Socaciu, au înregistrat piesa “Brigadierii” în studioul de la Radio România.

1988 a fost un nou an de cotitura:  în urma unui conflict la teatrul de vara din Costinesti, autoritatile le-au interzis sa mai urce pe scena pâna la sfârsitul sezonului, iar Leo Iorga, solistul “împrumutat” la Compact pentru un turneu în URSS, nu s-a mai întors la Cargo. Atunci a intrat în trupa Ovidiu Ioncu “Kempes”.

La scurt timp dupa Revolutia pe care parea ca o prevestisera în melodia “1989”, Cargo au plecat în turnee în Iugoslavia si Franta, iar doi ani mai târziu, în 1992, au lansat primul album: “Povestiri din gara”.

Anul 1995 a venit cu al doilea album, “Destin”, si cu un accident grav care l-a tinut pe Kempes departe de trupa. La Sala Polivalenta din Bucuresti s-au adunat sa cânte cu Cargo, în semn de solidaritate, Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrisan, Vali Sterian, Iris, A.G. Weinberger, Tiberiu Bitte. Dupa acest concert, Adrian Igrisan a ramas la Cargo.

Urmatorii ani au însemnat experiente muzicale noi pentru Cargo: un album de colinde împreuna cu Corala Teofora din Timisoara si o colaborare cu trupa hip-hop R.A.C.L.A. pentru piesa “Anarhia”.  În 1998 au semnat cu Media Pro Music pentru urmatoarele albume, începând cu “Ziua vrajitoarelor”, lansat de Sânziene.

De atunci, toate albumele Cargo au fost reeditate, asa ca va asteptam cu melodii cunoscute din vremuri care spun povestea trupei.

Vineri seara, dupa ora 21.00, sa fiti acolo negresit. V-am pregatit si bere proaspata, de la Timisoara!

 

Sâmbata seara, petrecerea începe cu Vunk

Trupa Vunk (denumita anterior Vank) a luat fiinta în 1994, când Victor, Alexandru, Nicu si Cornel au avut primul concert alaturi de prietenii de la trupa ZOB la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti. Au muncit din greu si a meritat, postul Atomic TV începând emisia cu primul lor hit, intitulat “Independent”, extras de pe albumul de debut cu acelasi nume.

În cei 17 ani de poveste ai trupei ne-au bucurat cu sase materiale discografice. Al doilea album a aparut în 1999, când s-a lansat “Voyeur”. Piesa “Noi o scoatem la capat” a devenit imediat un hit care a ajuns pe locul unu în toate topurile, dar si un imn de voie buna.

A urmat albumul “6 piese de 5 stele”, a carui piesa de rezistenta ramâne “Regele soselelor”, mai ales pentru versurile cunoscute tuturor: “Pentru cei ce nu-ntelege / M-am nascut ca sa fiu rege / Pentru mine nu e lege / Când eu masina merge / Nu e treaba lor, / Eu sunt regele soselelor”!

“Haine noi” si “Best of Vank” sunt urmatoarele doua albume lansate de Vank, dupa care urmeaza schimbarea trupei si trecerea la o noua formula. În 2009, Vank devine Vunk, iar dupa cinci ani de pauza îi gasim în formula Cornel, Nicu, Bogdan si Gabi. Cu o pofta incredibila de a lansa noi si noi melodii care sa încânte fanii, Vunk lanseaza albumul “Ca pe vremuri”, iar la radio se aud piesele “Artificii pe tavan”, „Vreau o tara ca afara” si “Dau alarma”, semn ca povestea lor merge mai departe si ca se aude din ce în ce mai bine.

“Noi o sa ramânem la fel si aceiasi, dar voi sper sa fiti din ce în ce mai multi. Nu se poate ca o poveste de-a ta sa nu fie si într-un cântec de-al nostru, pentru ca înainte de a fi cântareti într-o trupa de rock, suntem niste povestitori”, spun baietii de la Vunk.

 

Înca o data, Holograf!

 

Putine trupe de la noi au darul sa tina mii de oameni adunati în fata scenei pe o ploaie torentiala, cântând si dansând ore în sir. Sa fie oare energia care izvoraste din niste suflete vesnic tinere? Melodiile care ne-au încântat an dupa an? Da, ati ghicit deja – Holograf vor anima si anul acesta atmosfera de sâmbata seara la Serbarile Timisoreana.

Povestea lor încpe în studentie, la festivaluri si la Casa de Cultura a Studentilor, unde Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Cristian Lesciuc si Boris Petroff au pus temeliile Holograf. Asta se întâmpla în toamna lui 1978. Li s-au alaturat Edi Petrosel, Tino Furtuna si Cornel Stanescu, iar împreuna au cucerit faima timpurilor studentiei.

Pentru ca au crezut în destinul lor si în muzica produsa de profesionisti, Holograf s-au luptat sa ramâna împreuna dupa ce au terminat facultatea si au scos primul album în 1983. Au cântat la Cenaclul Flacara, cu Gabriel Cotabita ca solist. Un turneu în URSS i-a despartit de Cotabita, însa li l-a adus pe Dan Bittman, pâna atunci solist la Blitz, Domino si Iris.

Între ’87 si ’89, au scos trei albume (“Holograf 2”, “ Holograf 3” si “Holograf 4”), au cântat peste tot în tara, chiar si în Bulgaria, Rusia, Polonia sau Coreea de Nord. Ajunsesera în vârf.

Dupa decembrie ’89, când muzica româneasca pierduse din stralucire în fata artistilor straini, interzisi atâta timp, Holograf au cântat timp de trei ani în Olanda, de unde s-au întors cu tehnici si experiente proaspete. Au revenit în tara în 1994 si s-au reapucat de treaba. Au lansat în 1995 „Stai în poala mea”, în ’96 „69% Unplugged”, iar în 1998 a aparut “Supersonic”, considerat o piatra de hotar în istoria trupei. “Holografica”, aparut în 2000, a fost un record absolut de vânzari. Începând cu “Pur si simplu”, din 2003, Holograf au ales productia independenta.

An dupa an si album dupa album, Holograf s-au întors mereu cu un suflu nou.  Veniti sa-i vedeti sâmbata seara, dupa ora 21.00, la Serbarile Timisoreana. Ne întâlnim acolo!

 

Zero. Sau cum sa raspândesti energie si buna dispozitie.

 

Cine-a mai fost la Serbarile Timisoreana în anii trecuti, sigur o sa vrea sa-i mai vada o data. Si-nc-o data! Pentru ca si lor le place sa cânte cu noi.

Zero sunt o trupa tânara, care s-a înfiintat în 2006. Laur, Papu, Vlad, Alex si Oxi cântasera cu totii în diferite trupe înainte si, în timp, au devenit prieteni buni. Asa s-a întâmplat ca, la un moment dat, când fiecare a decis sa urmeze alt drum, acel drum sa duca la trupa Zero.

În 2007, au semnat cu casa de discuri Roton pentru primul lor album, iar piesa “Come This Way” (pe care le-o scrisese Marius Moga) i-a “aruncat” pe piata – si în finala Eurovision-ului din 2008.

În acelasi timp, Zero a devenit trupa instrumentala a emisiunii “Happy Hour”, a lui Catalin Maruta, care a si aparut în clipul melodiei “Amo Amo”.

Pe lânga doua turnee consecutive la Serbarile Timisoreana, Zero au “marcat” din nou finala Eurovision-ului, unde au ajuns pe locul 4 cu “Sunny Days”, melodia dupa care si-au numit si primul album.

Toate aceste melodii si câteva cover-uri pe care Zero le cânta cu drag de fiecare data le veti asculta duminica seara la Serbari. Si zau daca n-o sa va încânte!

Pentru ca, asa cum spune Laur, cel mai important pentru ei este “ca lumea sa cânte, sa lase toate grijile deoparte si sa plece acasa cu un zâmbet mare mare mare pe fata. Daca se întâmpla asta, eu sunt de departe cel mai fericit om de pe planeta!”
O declaratie de dragoste în ultima seara de Serbari de la Directia 5

Au trecut 20 de ani de când trupa Directia 5 a pasit pentru prima data pe o scena din România. Timp în care reusit sa compuna zeci de hituri, sa sustina mii de concerte si sa îsi tina alaturi zeci de mii de fani.

Istoria Directia 5 a început în 1991 si este pe cât de lunga, pe atât de plina de împliniri pe plan muzical. Primul album, “La vulturul de mare cu pestele în ghiare” a fost lansat în 1992, iar de atunci a urmat o serie de materiale discografice care au împresionat ascultatorii din întreaga tara, dar si de peste hotare, piesele Directia 5 fiind difuzate la MTV, MCM si TVE.

În 1994, membrii formatiei sunt invitati sa concerteze la Festivalul Rock Pop de la Bratislava, Slovacia si la Festivalul Merce de la Barcelona.

Au urmat piese îndragite de public, precum “Daca ai sti”, “Poti sa visezi”, “Am nevoie de tine”, “Lânga mine”, “Obsesia”, iar membrii formatiei si-au asigurat un loc în galeria celor mai marcanti artisti în industria muzicala din România.

La începutul anului 2002, Directia 5 a sustinut un concert de Ziua Îndragostitilor la Sala Palatului din Bucuresti, iar sala de 4.000 de locuri s-a dovedit neîncapatoare pentru fanii formatiei veniti sa asiste la un adevarat recital cu si despre dragoste.

Directia 5, care înseamna Cristi Enache, Marian Ionescu, Nicu Damalan si Marius Keseri, va fi alaturi de fani si la Serbarile Timisoreana, unde iubitorii muzicii de calitate vor putea sa le asculte cele mai bune piese. Duminica seara, veniti sa încheiem frumos trei zile de voie buna!

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com