Senatorul Cristina Breahna- Pravat: ”Penalii si nescolitii din cabinetul lui Viziteu vor evalua directorii colegiilor si scolilor din Municipiul Bacau!”

La ultima sedinta a Consiliului Local Bacau a fost aprobat modelul de contract de management administrativ-financiar pentru organizarea si desfasurarea concursului pentru directorii si adjunctii unitatilor de învatamânt.  Cu acest document, aparatul de specialitate al primarului va evalua, anual, activitatea sefilor unitatilor de invatamant din municipiul Bacau.

Senatorul Cristina Breahna Pravat, cadru didactic universitar, considera inacceptabila o astfel de abordare, care ar politiza si mai mult activitatea in scoli. Practic, directorii unitatilor de invatamant raman la mana primarului, care prin oamenii din subordine, nepregatiti in domeniu, ”vor evalua” activitatea directorilor, indiferent daca sunt sau nu obedienti fata de USR.

Senatorul bacauan face referire si la ultimele scandaluri în care au fost implicati consilierii primarului Stanciu Viziteu. Pentru doi dintre consilierii de la cabinet, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat documentele de angajare, dupa ce acestia au primit un post in institutia statului, prin ordinul edilului, fara ca acestia sa poata aduce diploma de studii superioare. Un alt consilier este inculpat intr-un dosar pentru tainuire.

Pozitia senatorului Cristina Breahna-Pravat este sustinuta si de deputatul Claudiu-Augustin Ilisanu:

Proiect de Hotarare Aprobare Contract de Management by Mircea Merticariu on Scribd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com