Seminar despre tratarea alcoolismului si a altor dependente prin „Modelul Minnesota“. Invitat special, dr. Florin Ene, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Al. Obregia“ din Bucuresti

Sâmbata, 16 iunie, de la ora 9, la Centrul „Oxigen“ din Bacau a avut loc un seminarul „Terapia dependentei de alcool/drog- o abordare holistica- Modelul Minnesota”. La eveniment a participat si a sustinut un punct de vedere si cunoscutul psihiatru Florin Ene, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Al. Obregia“ din Bucuresti. La eveniment au participat psihologi, asistenti medicali, medici, preoti, dar si pacienti din toata tara, care au reusit sa se trateze de alcoolism dupa o perioada de terapie în Centrul Oxigen si care sunt acum abstinenti total.
În cadrul seminarului, preotul Liviu Burlacu, care coordoneaza programul terapeutic în centrul bacauan, a facut o prezentare comparata a terapiilor si metodelor aplicate în tratarea alcoolismului si a prezentat statistici referitoare la succesul acestora. Potrivit evidentelor medicale, pentru tratarea de durata a dependentilor de alcool nu este suficienta doar consilierea sau terapia medicamentoasa. „Modelul Minnesota“ vede adictia ca pe o boala tratabila. Sunt definiti cei 12 pasi, de la recunoasterea neputintei în fata alcoolului, pâna la consilierea co-dependentilor. Persoana dependenta de alcool va beneficia de sprijinul unei echipe multi-disciplinare, formata din consilier în adictie, asistent social, consilier spiritual (preot), psihologic, psihiatru, s.a.
Tratamentul este particularizat în functie de necesitatile individuale ale fiecarui pacient. Mentinerea abstinentei totale va sprijinita, în final, si prin participarea acestora la întruniri ale asociatiilor de tipul Alcoolicilor Anonimi sau Al-Anon. Interventia coordonatorului programului de terapie de la Centrul Oxigen a fost completata de psihiatrul Florin Ene, cadru universitar în Bucuresti, de la Spitalul Clinic “„Al Obregia“.
Spre finalul seminarului, mai multi dependeti de alcool, care s-au tratat la clinica din Bacau, au povestit experienta prin care au trecut dar si cum le-a schimbat viata terapia prin „Modelul Minnesota“.

Centrul pentru Sanatate Oxigen, de pe strada Depoului nr. 6, din Bacau este Oxigen este un centru rezidential, de tip comunitate terapeutica, ce îsi propune recuperarea si reintegrarea sociala a persoanelor dependente de alcool, droguri si alte substante psihoactive. Scopul centrului este de a oferi ajutor specializat persoanelor dependente, dintr-o perspectiva personalizata, având ca model programul terapeutic de tip Minnesota. Programul de tratament acopera toate cele 4 dimensiuni ale fiintei umane: biologica, psihologica, sociala si spirituala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com