Se pregatesc aliantele politice pentru debarcarea lui Emil Lemnaru

Principalele partide si-au desemnat candidatii pentru alegerile locale din Onesti, din 2012. Social democratii il au pe actualul prmar, Emil Lemnaru, PDL-ul pe ministrul Valerian Vreme, UNPR-ul pe Laurentiu Neghina iar liberalii inca oscileaza intre Mihaela Badic, Ciprian Zarzu si  Mihai Sova.

 

Surse din interiorul partidelor mai sus mentionate vorbesc deja de creionarea unor aliante pre-electorale PDL –PNL (Valerian Vreme-Mihaela Badic) sau PDL-UNPR-PNL (Valerian Vreme, Laurentiu Neghina, Mihaela Badic), care au un singur scop: castigarea puterii in orasul de pe Trotus, care are o traditie social democrata. Chiar daca la nivel national se vorbeste de USL, Onestiul pare sa nu intre in aceasta schema. Presedintele PNL Bacau, Romeo Stavarache, si-a propus sa castige si judetul Bacau, motiv pentru care l-a fixat de curand pe Ionel Palar presedinte la Organizatia PNL Onesti, in locul Mihaelei Badic. Pana in acest moment, USL-ul este nefunctional in Onesti, iar sprijinul organizatiei liberale pentru Emil Lemnaru este sub semnul intrebarii.

In 2012, Emil Lemnaru, primarul in functie si candidatul cu cele mai multe procente (in acest moment), va trebui sa faca fata unor aliante electorale, care, indiferent de mijloace, doresc sa-si impuna candidatul in fotoliul de primar si sa obtina o majoritate lejera in Consiliul Local.

Progresistul Laurentiu Neghina ar putea face echipa cu Valerian Vreme

 

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) si-a anuntat curand candidatul pentru Onesti, in persoana lui Laurentiu Neghina. Progresistul are acum peste 10% din simpatia onestenilor si va fi unul din actorii cu greutate la alegerile din 2012. Daca la nivel national se va incheia alianta PDL-UNPR-Partidul Poporului (Dan Diaconescu), atunci, in Onesti, in functie de sondaje, va fi sustinut fie Valerian Vreme, fie Laurentiu Neghina. Fiecare are deja promise insa functiile de viceprimar dar si liste cu viitorii consilieri locali. Ministrul Comunicatiilor este impins de la spate de PDL sa candideze pentru Primaria Onesti. Vreme are insa simpatiile si grupurile politice bine stabilite, din care, pana la acest moment, nu face parte si Laurentiu Neghina.

Valerian Vreme si Mihaela Badic, o prietenie folositoare si portocalie

 

Onesteanul Valerian Vreme, ministrul democrat liberal, cu simpatii in PNL, a reusit sa pastreze o buna relatie cu fostii colegi liberali. Dar si primarul din Helegiu, Mihaela Badic a inteles ca este importanta colaborarea. Badic este unul din politicienii buni ai liberalilor bacauani, dar care are nemultumirea ca a fost trisata la alegerile pentru Biroul Permanent din Organizatia Judeteana PNL Bacau din 2009.

Surse din partid spun ca intre cei doi politicieni au fost stabilite unele obiective pentru 2012.  Daca in ecuatie nu va intra UNPR-ul, in cazul in care Valerian Vreme va ajunge primar in Onesti, Mihaela Badic va fi viceprimar. Ipoteza atrage dupa sine castigarea primariei Helegiu tot de puterea portocalie. PDL-ul va fi sustinut pentru a obtine voturi in comuna, iar Mihaela Badic va primi functia in Primaria Onesti.

Citeste si: Onesteanul Daniel Balan a castigat cupa UNPR la table

Cosmin Serboteiu este noul presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Bacau

Miruna Oprea, vedeta Disney- „Hannah Montana a României”

Un comentariu

  1. gion spune:

    JOS LEMNARU, JOS PSD, AFARA DIN ONESTI. ORICINE ESTE MAI BUN LA CARMA ONESTIULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com