Se deschide oficial Hanul medieval „Podu’ cu Lanturi“ si Fabrica de Bere. Punct de atractie turistica in Bacau

Se fac ultimile pregatiri pentru deschiderea Hanului „Podu’ cu Lanturi“ si a fabricii de bere cu acelasi nume. Evenimentul este programat sa aiba loc vineri, 4 august.
Locatia este pe Calea Moldovei, nr 4, din municipiul Bacau, are categoria de 4 stele, ofera 52 camere luxoase, cu lemn masiv, atent lucrat la Focsani, de nuanta inchisa.
Cele patru restaurante sunt realizate in stilul gotic iar simbolurile si design-ul aduc aminte de perioada cavalerilor dar si de simbolurile masonice. Restaurantul principal este pictat de cunoscutul pictor Horia Ghelu, cosiderat unul dintre cei mai buni pictori din Europa de catre Academia de Arte din Franta. Frescele de pe pereti reconstituie momente din perioada medievala. Nu lipsesc armurile, scuturile si coifurile, realizate in dimensiune reala.

La intrarea în „Podu’ cu Lanturi“ sunt canapele cu tesatura facuta la Vatican iar grinzile sunt ornate cu lemn masiv lacuite.
Noua locatie dispune de curte interioara, cu terase, flori, cu canale prin care vor circula pastravii, de o moara de apa s.a.

Atat mancarea, cat si bautura vor fi în mare parte din productie autohtona, traditionala, de origine controlata. Fabrica de bere, realizata dupa modelul unora ddin Germania, aflata la subsolul imobilului produce deja cantitati de ordinul sutelor de mii de litri, pentru care se respecta perioada de fermentatie si retetele berii traditionale germane. Exista atât sortimente premium cât si sortimente nefiltrate. Bucataria va fi condusa de Loredana Laslau, bucatar cu experienta si atestate in domeniu.

Patronul afacerii este Ion Neculcea (Azia Security&Romchimprotect), cunoscut pentru o serie de proiecte inovative in domeniul tehnic (mai multe brevete in domeniul substantelor ignifuge) dar si pentru proiecte precum „Labirintul de la Filipesti“, unul dintre cele mai mari din lume. „„Podu’ cu Lanturi“ va practica preturi accesibile oricui, atat la cazare, cat si la restaurant. Ne dorim ca berea sa fie pana in 5 lei iar o camera cu doua locuri, maxim 50 de euro“, ne-a precizat Ion Neculcea.

 

Un comentariu

  1. Cicerone-Gabriel Zaharia spune:

    Felicitari Nelutule! Vreau sa te mai vad. Pe unde sa te caut? Poate planific o revedere cu colegii facultatii de matematica, promotia 1976. Am cont pe Facebook
    ” Cicerone-Gabriel Zaharia „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com