CCD Bacau organizeaza „Scoala Profesorilor”

Casa Corpului  Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza programul de formare continua, „Scoala profesorilor – Metode moderne de predare – învatare”destinat profesorilor din aria curriculara limba si comunicare, avizat de Ministerul Educatiei si coordonat de prof. Laura Agapin, cercetator la Institutul de Stiinte ale Educatiei si de prof. Emilia Boghiu, directorul  Colegiului National „Dimitrie Cantemir” Onesti.

 

Programul de formare incepe astazi, 1 aprilie 2011, ora 15.00, la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, unde sunt asteptate cadre didactice din zona Bacau.

Pe parcursul celor 30 de ore de teorie si aplicatii, cei aproape 100 de cursanti, vor parcurge urmatoarele teme:

1.      Situatia de comunicare;

2.      Instantele comunicarii narative;

3.      Structura textului narativ;

4.      Constructia subiectului;

5.      Constructia discursului narativ;

6.      Personajul;

7.      Pragurile textuale si paratextul;

8.      Realizarea sensului în textul literar: întoarcerea la critica subiectiva;

9.      Teoria inteligentelor multiple – aplicabilitate metodica;

10.  Metode moderne de evaluare în cadrul orelor de limba si literatura româna.

Participantii vor asimila informatii de ultima ora referitoare la proiectarea didactica, strategii educationale active, evaluare prin metode alternative, comunicare, factori favorizanti si tehnici de comunicare asertiva, educabilitatea si factorii sai dominanti, rolul educatiei în structurarea personalitatii.

 

Un reflex vechi al scolii românesti mentine sistemul coercitiv. Copilul nu învata de placere, ci pentru notele de care se intereseaza adultii. Cu cât restrictiile sunt mai severe, cu atât mai mare este riscul ca învatarea sa înceteze, odata cu obligativitatea ei.

 

Ori, metodele moderne sunt menite sa creeze un climat favorabil dezvoltarii nevoii de cunoastere, care sa pregateasca terenul pentru învatarea pe tot parcursul vietii. „Acest proiect ofera în domeniul formarii profesionale a cadrelor didactice din aria curriculara limba si comunicare, noi si moderne perspective metodologice. Ele pot deveni foarte atractive si utile pentru cei care activeaza efectiv la catedra. De aceea am initiat si încurajat acest program, care, printre altele, beneficiaza si de formatori competenti si motivati.”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com