Scoala „Georgeta Mircea Cancicov“ a ramas fara boboci

Au venit doar 11 elevi la clasa 1, dar pentru înfiintarea unei clase este nevoie de 20 de copii. Parintii au optat pentru scolile din împrejurimi sau pentru unitatile de învatamânt din strainatate, unde ei lucreaza

Scoala „Georgeta Mircea Cancicov“ a început acest an scolar cu stângul. Desi la clasa l au fost înscrisi initial 50 de copii, doar 11 au venit la scoala. Parintii au decis, în ultimul moment, sa-i înscrie la scolile din împrejurimi. Totodata, 15 micuti vor urma scoala în strainatate, acolo unde muncesc parintii. Situatia la Scoala Cancicov ramâne incerta, deoarece conform regulamentului scolar nu se poate constitui o clasa cu mai putin de 20 de elevi. Inspectoratul Scolar Judetean nu a fost anuntat înca oficial. „Directorul trebuia sa anunte pâna acum. Nu putem aproba o clasa de 11 elevi, e sub efectiv, mai ales ca e la urban. Copii pot fi transferati la alta scoala, pe baza de cerere. E singurul caz acest gen din oras, din câte stiu ”, a spus Teodora Craus, inspector general adjunct al ISJ Bacau. Directorul scolii afirma ca initial a solicitat doua clase. „În luna mai aveam aproximativ 50 de cereri. Apoi au aparut primele retrageri si am propus la ISJ sa ne aprobe doar o clasa. Dupa 1 septembrie unii au dat semne ca nu mai vin la noi“, a spus Gabriela Melinceanu, directorul Scolii Cancicov. Parintii care au depus cerere de înscriere nu au mai anuntat retragerea de la aceasta scoala. „Unii si-au înscris copilul la noi înca din 2010, dar au ales alta scoala. Ei pot face zece cereri, nu le interzice nimeni asta, dar nu exista control asupra planului de învatamânt”, a mai spus Melinceanu. La clasa l, unde este învatator Gina Nastasa, atmosfera este trista, chiar daca pe tabla este scris: „Bine ati venit!“. Copii au fost pusi câte unul în banca de doi. ”Nu m-am mai confruntat niciodata cu asa ceva. Sunt foarte suparata“, a spus Gina Nastasa.

Cei mai multi dintre copii înscrisi la Scoala Cancicov au ajuns la Scoala „Mihai Dragan“ si la Scoala „Mihail Sadoveanu“, aflate în apropiere. Parintii sunt nemultumiti ca a fost schimbat învatatorul pe care îl stiau si ca au fost adusi în clasa copii mai mari, cu probleme sociale. „Eu am decis sa nu-l mai dau la Cancicov pentru ca învatatoarea Blanaru a plecat din scoala si pentru ca au au fost adusi copii asistati social, de 9 -10 ani. Oricum, în ritmul asta, scoala se va desfiinta“, a spus Claudiu Baisan, tatal unui elev din clasa l. Alti parinti au fost mai rezervati. „Din motive personale am decis ca e mai bine sa-l dam la alta scoala“, a spus Ioana Duman. Scoala „Georgeta Mircea Cancicov“ a terminat anul scolar 2010-2011 cu un efectiv de 396 de elevi si doua clase l-a. Din 44 de elevi care au dat capacitatea doi au obtinut nota 10, patru rezultate cuprinse între 9 si 10, iar cinci între 8 si 9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com