Scoala de vara de la FSC se apropie de final. Ultima saptamana e dedicata copiilor din cartierul Tache

Scoala de Vara FSC se muta in Bacau. Dupa ce timp de mai multe saptamani voluntarii organizatiei au oferit sesiuni saptamanale de activitati educative si recreative copiilor din mai multe comunitati din zona de est a judetului Bacau, a venit randul copiilor din Bacau sa se bucure de o saptamana de distractie, joaca si scoala… altfel, in cadrul Scolii Domnita Maria din cartierul Tache.

 

Inca de luni 10 august, mai bine de 100 de copii s-au prezentat plini de nerabdare la portile scolii de unde au fost preluati de cei 15 voluntari si cativa animatori din cadrul FSC. In functie de dorinte, copiii au putut opta pentru unul dintre cluburile de dans, muzica, arte vizuale, sport, limba engleza. Atmosfera s-a animat foarte repede iar copiii si voluntarii s-au imprietenit imediat, unii dintre ei cunoscandu-se deja de la activitatile curente pe care FSC le organizeaza pe timpul anului scolar in cadrul Clubului cu Lipici din cadrul scolii. S-au creat astfel premisele unei saptamani foarte reusite in care distractia se va imbina cu creativitatea, iar cunostintele noi vor fi asimilate prin metode alternative, mult mai atractive si mai prietenoase.

 

In pregatirea si derularea activitatilor voluntarii (in total 40 de-a lungul intregii saptamani) vor avea la indemana instrumente, jocuri, consumabile si materiale educative de cea mai buna calitate totul pentru a oferi copiilor din cartier o saptamana de neuitat.

”Estimam participarea unui numar de aproximativ 150 de copii si tineri din cartier de-a lungul intregii saptamani. In cele cinci zile ale scolii de vara de la Scoala Domnita Maria, copiii impreuna cu voluntarii vor invata dansuri noi, se vor organiza in echipe sportive, vor produce obiecte artistice si se vor intrece in concursuri din cele mai distractive si inedite. Tot ceea ce vor invata ei de-a lungul saptamanii vor prezenta vineri in cadrul unei festivitati de inchidere, care va incepe la ora 10, la care vor fi invitati parintii si profesorii colaboratori din cadrul scolii”, Gabriel Magurianu, coordonator voluntari FSC.

Scoala de vara FSC

Scoala de vara FSC

Scoala de Vara din cartierul Tache face parte dintr-un proiect mai amplu de voluntariat – ”UN VOLUNTAR, UN ZAMBET, O COMUNITATE SANATOASA!” finantat cu 21.000 lei de Primaria Bacau prin intermediul legii 350/2005. Acest proiect din domeniul Educatie-Tineret-Mediu se adauga altor doua proiecte ale FSC finantate de Primaria Bacau din domeniul social.

Nu doar copiii din cartierul Tache vor avea partea de o saptamana de neuitat, ci si cei 80 de copii inscrisi la Clubul cu Lipici din comuna Dealu Morii. Tot in aceasta saptamana alti 10 voluntari FSC vor fi prezenti in aceasta comunitate pentru a oferi un program similar copiilor de aici.

Cu aceste doua sesiuni proiectul Scoala de Vara FSC din acest an se incheie. A fost din nou o campanie de succes a voluntarilor bacauani, prezenti intr-un numar de aproximativ 45 in cele 8 comunitati in care FSC a deschis centrele de zi Clubul cu Lipici. Nu mai putin de 900 de copii au beneficiat de activitatile educative si recreative oferite cu  mult entuziasm de tinerii bacauani. Acestia au fost ajutati de 4 echipe de voluntari din Marea Britanie de la organizatia Life, Universitatea din Nottingham si organizatia Girlguiding.

”Vrem sa multumim inca o data in primul rand voluntarilor, pentru excelenta organizare si efortul depus. Au muncit uneori chiar si noaptea pentru ca totul sa fie bine pus la punct a doua zi pentru copii. Au pus foarte mult suflet si nu s-au plans niciodata chiar daca de multe ori conditiile din mediul rural erau destul de neplacute pentru un tanar de la oras. Dar vrem sa multumim si bacauanilor pentru sustinerea oferita in cadrul concertului caritabil de la sfarsitul lunii februarie, concert in cadrul caruia s-au strans fondurile necesare desfasurarii scolii de vara in comuna Corbasca, de care au beneficiat 260 de copii”, Gabriel Magurianu, coordonator voluntari FSC.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com