Schimb de experienta, în domeniul social, pentru primarii din Republica Moldova

Proiectele sociale realizate de specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau si de primariile din judet sunt exemple de buna practica pentru 15 primari din Republica Moldova, veniti într-un schimb de experienta în Bacau. DGASPC Bacau a reusit în ultimii ani sa ridice standardele în domeniu, atât în centrele pentru minori, cât si în cele destinate asistentei persoanelor vârstnice.

 

Edilii viziteaza timp de trei zile mai multe comune în care vor lua contact cu principalele masuri de protectie sociala.„Este un proiect benefic, finantat de Fondul de Investitii Sociale din Republica Moldova. Noi avem un parteneriat cu ei înca din 2005. Este bine ca primarii moldoveni sa se familiarizeze cu principalele realizari din domeniu, cu modalitatile de finantare de la noi si sa vada rezultatele în teren”, a spus Sorin Brasoveanu, directorul DGASPC.

 

Delegatia din Republica Moldova a vizitat în cursul zilei de ieri, 1 noiembrie, comunele Colonesti si Rachitoasa. Aici au putut vedea centrele de zi pentru copii, deschise pentru minorii proveniti din familiile defavorizate. „Suntem cea mai saraca comuna din judet. Din aproape 2250 de locuitori, doar 74 au locuri de munca în comuna. Tocmai de aceea, am înteles sa investim în oameni, cea mai pretioasa resursa”, a spus primarul Valentin Mârzac.

Edilii moldoveni au fost impresionati de Centrul de Persoane Vârstnice de la Rachitoasa, din subordinea DGASPC Bacau, unde sunt asistati peste 110 batrâni. Comuna bacauana, care are peste cinci mii de locuitori, a realizat mai multe proiecte sociale, prin finantari judetene, guvernamentale si europene.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com