„Scandalul iscat in jurul accidentului diplomatului rus poate dauna relatiei celor doua state“

Relatiile dintre Romania si Rusia ar putea sa se deterioreze in urmatoarea perioada, din cauza mediatizarii excesive a incidentelor in care sunt implicati oficiali de pe langa Ambasada Rusiei. Presedintele Asociatiei de Prietenie Romano –Ruse, Petre Ignatencu, crede ca: „Mediatizarea excesiva a acestui accident nu serveste, in niciun fel, relatiei de prietenie dintre cele doua state. Se exagereaza. Cand a fost omorat, tot intr-un accident de masina, Teo Peter (de la trupa Compact), de un puscas de la Ambasada SUA nu s-a facut atata caz. Sunt sigur ca acest incident va ajuta pentru ca multi sa traga invatamintele necesare. Se face exces de zel atunci cand se cere retragerea imunitatii, in ciuda uzantelor diplomatice“, a spus Petre Ignatencu, presedintele Asociatiei de Prietenie Romano- Ruse.

 

Duminica, 21 octombrie, un autoturism al Ambasadei Rusiei in Romania a lovit pe trecerea de pietoni o studenta. Masina era condusa de diplomatul Aleksandr Evsiukov. Nefericitul incident a produs reactii in lant din partea autoritatilor romane si a mass-mediei. Atasatul Ambasadei Rusiei a parasit miercuri teritoriul tarii, urmand sa suporte consecintele legii in Rusia.

Si in cazul „Teo Peter“ oficialul american, beneficiind de imunitate, a fost judecat in Statele Unite ale Americii, care l-a achitat pentru acuzatia de omor din culpa. Curtea Martiala a SUA l-a gasit vinovat pe autorul accidentului, Christopher Van Goethem, de obstructionarea justitiei si fals in declaratii oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com