Scandal in Consiliul Local: „Primarul este las”

„Nu vreau sa politizam aceasta sedinta. Consilierii social-democrati, prin domnul Nicu Zaharia, au trimis o scrisoare defaimatoare, in care se spunea ca vom creste taxele”, a spus consilierul liberal Cristian Cojocaru, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local Bacau. In timpul discursului lui Cojocaru, Romeo Stavarache a iesit din sala. Consilierul local Nicu Zaharia a taxat fuga primarului ca semn de lasitate si de neasumare a raspunderii. „Primarul Stavarache este las, nu a avut curajul sa stea la aceasta masa cu noi. Este si o lipsa de respect”, a spus Nicu Zaharia. Legat de nivelul de indatorare a municipiului Bacau, de creditele contractate de municipalitate, de starea bugetului, dar si de posibilitatea cresterii taxelor locale a facut o interpelare si consilierul democrat-liberal Ioan Chiriac. Executivul Primariei Bacau nu a putut sa dea un raspuns, acesta fiind amanat pentru urmatoarea sedinta.

Campanie electorala ilegala

Sediul PNL Bacau este un adevarat depozit de scrisori, semnate „Crin Antonescu”. Desi pana la inceputul legal al campaniei electorale mai este vreo luna, primarul Romeo Stavarache considera ca practica scrisorilor electorale nu este condamnabila. „Nu este ceva ilegal. In scrisoarea cu Crin Antonescu nu spunem ca el candideaza, deci nu este campanie”, a spus Romeo Stavarache, presedintele PNL Bacau. Scrisoarea care are atasat un calendar 2009-2010 contine atacuri dure la adresa contracandidatilor, cu referire directa la dosarul aFlota” al presedintelui Basescu si la amatusa Tamara”, devenita persoana publica prin intermediul social-democratului Adrian Nastase.

Trebuie sesizare de la PSD sau PD-L

„Noi nu ne putem sesiza, nu avem astfel de atributii. Daca vom primi sesizari din partea partidelor lezate, vom reactiona. Conform deciziei BEC, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de alegeri. Astazi s-a stabilit ca alegerile prezidentiale vor avea loc pe 22 noiembrie”, ne-a declarat Constantin Chiriac, seful Autoritatii Electorale Permanente Bacau.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com