Santaj politic cu sediile de partid

Legea se aplica diferit, in functie de influenta partidului
Administratia Stavarache a ignorat solicitarile liderilor PRM, PAS, PER sau PNG in privinta alocarii unui spatiu pentru activitatea politica. Ecologistii si cei de la PNG si-au inchiriat spatii comerciale la pretul pietei. Primaria a refuzat sa reinnoiasca contractul cu PRM Bacau. Totodata, Partidul Alianta Socialista (PAS) isi desfasoara activitatea in apartamentele liderilor.

In conformitate cu legea, partidele care obtin scoruri bune la alegerile locale, generale si prezidentiale au parte de subventii importante din bani publici. Alti bani vin in conturile parlamentarilor, pentru acoperirea cheltuielilor cu sediul. Astfel, partidele mari beneficiaza atat de subventii grase de la stat, cat si de donatii importante din partea oamenilor de afaceri, care spera sa-si asigure „spatele” in institutii pentru urmatorii ani. Singurele care raman fara niciun sprijin sunt partidele mici. In Bacau, acestea sunt la cheremul primarului Romeo Stavarache. Pentru sediu, ele trebuie sa accepte compromisul de a aduce voturi actualului primar.

Stavarache scoate in strada partidul lui Vadim

Angela Bogea, seful Serviciului Resurse Umane din Consiliul Judetean dar si fost lider al PRM Bacau, a reactionat vehement fata de actuala administratie locala. PRM Bacau a avut un sediu in Pasajul Revolutiei iar ulterior acesta s-a mutat la Piata Centrala. De curand, Primaria Bacau a emis ordin de evacuare. „Noi am avut sediu dat pe vremea fostului primar, Dumitru Sechelariu. Atunci nu ne-a deranjat nimeni, se respecta legea. Acum ni s-a pus in vedere sa parasim sediul, dar noi nu vom face asta pana nu vom primi un alt sediu”, ne-a spus revoltata Angela Bogea.

 

Socialistii nu sunt iubiti de actuala administratie

Lipsiti de sediu sunt si politicienii de la Partidul Alianta Socialista (PAS) Bacau. „Capitalistii” din Primaria Bacau au preferat si de aceasta data sa ignore Legea 14/2003, care la art. 41 stipuleaza ca: „Autoritatile locale asigura cu prioritate spatii pentru sediile partidelor politice, la cererea motivata a acestora”. Din 2005 pana in prezent, socialistii bacauani au asteptat de la actuala administratie un spatiu.”Nu cred ca vom primi vreodata vreun spatiu de la actuala administratie locala. Ne-au raspuns ca nu au niciun spatiu disponibil, dar cand vor avea, ni-l vor pune la dispozitie”, ne-a spus Constantin Alexa.

Ecologistii, saraci dar cinstiti

Partidul Ecologist Roman (PER) functioneaza intr-un mic spatiu pe strada Mihai Viteazu, numarul 3, spatiu comercial pus la dispozitie de Vasile Grecu, presedintele Organizatiei Judetene a PER si vicepresedinte la nivel national. Spre deosebire de alti politicieni, care fac aliante contra naturii si a principiilor ideologice (PNL-PSD), Vasile Grecu nu a facut niciun compromis cu actuala administratie, chiar daca acest lucru i-ar fi adus un sediu. La alegerile locale din 2008, ecologistii s-au aliat cu social democratii, pentru liderul de la Consiliul Judetean. „Sediul partidului este la mine la firma. Nu am facut niciun compromis, asa sunt eu, mai idealist. Din pacate, nici sediu nu am primit de la primarie”, ne-a declarat Vasile Grecu.

„Razboinicii” lui Becali, discriminati de edili

Sustinatorii lui Becali si ai ideilor crestin-democrate nu au trecere in fata actualei administratii. PNGCD a avut sediu, intr-un spatiu inchiriat, pe strada Milcov, numarul 1, in cladirea Centrului de Calcul, de langa Insula de Agrement. „Plateam chirie ca pentru un spatiu comercial. Nu am primit niciodata spatiu de la Primaria Bacau, desi asa prevede legea. Au raspuns elegant ca nu au nimic disponibil. Partidele mici sunt discriminate astazi, de mass-media, la ordinea pe buletinele de vot, subventii sau sedii”, a spus Dorin Ciulina, liderul PNGCD Bacau.

Primaria Bacau: aNu mai avem spatii”

Reprezentantii Primariei Bacau afirma ca nu mai au spatii pentru celelalte partide politice. Legea 14/2003, usor imprecisa (autoritatile locale asigura cu prioritate spatii), vine in sprijinul edililor si a intereselor politice ale acestora. „Nu avem suficiente spatii pentru angajatii Primariei Bacau. Chiar si punctele termice le-am dat asociatiilor de proprietari”, afirma viceprimarul Dragos Luchian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com