Sanatatea parului tau începe cu aceste bune practice

Sfaturi de îngrijire pentru un par mai viguros

 

Pandemia, razboiul si mai recenta criza energetica ne consuma tot mai multa energie psihica si ne împiedica sa ne rasfatam …prin îngrijirea de sine. Dar nimeni nu are timp sa mearga la salon, nu-i asa? Iar asta lasa sanatatea parului tau doar în propriile-ti mâini. Desi aceasta poate parea o sarcina uriasa, nu trebuie sa fie prea coplesitoare.

 

Îngrijirea parului la domiciliu înseamna sa urmezi o rutina simpla, concentrându-te pe elementele de baza si a fii atent sa nu îti strici suvitele cu obiceiuri proaste de îngrijire a parului. Iata câteva sfaturi pentru îngrijirea optima a parului, pe care le poti urma acasa dar si ce produse pot fi folosite pentru ingrijirea parului acasa.

 

 

 

Top sfaturi pentru a-ti mentine parul sanatos

 

Spala-ti parul în mod regulat

 

Daca nu esti expus la praf si poluare în fiecare zi, vei fi tentat sa renunti la spalarea parului în mod regulat. În timp ce spalarea parului în fiecare zi îl poate elimina de uleiurile sale naturale, daca nu îl speli de doua pâna la trei ori pe saptamâna vei provoca o acumulare de piele moarta si uleiuri naturale pe scalp. Acest lucru poate înfunda foliculii de par si poate împiedica cresterea parului. Asadar, curata-ti parul în mod regulat cu o formula blânda, fara sulfati, pentru a o mentine curata si fara depuneri.

 

Rasfata-ti firele de par si scalpul cu masaje cu ulei

 

Exista câteva moduri prin care va puteti masa scalpul acasa. Puteti face un masaj uscat al scalpului pentru a stimula circulatia sângelui în zona. Un sfat suplimentar este sa va aplecati înainte si sa va masati usor scalpul în timp ce parul se usuca cu aer cald. Acest lucru ajuta la atragerea de sânge proaspat spre cap si hraneste radacinile.

 

Conditioneaza-ti în profunzime suvitele, saptamânal

 

O masca de par va face minuni pentru sanatatea parului. Alege o masca de par care repara firele deteriorate, care se va concentra pe refacerea parului uscat si deteriorat si va transforma coafura plictisitoare în ceva mai plin de vitalitate.

 

Renunta la obiceiurile proaste de îngrijire a parului

 

Coafurile strânse, lipsa de periere sau de pieptanare a parului, dormitul pe parul ud etc., sunt câteva obiceiuri de îngrijire a parului care dauneaza sanatatii acestuia. Aceste obiceiuri aparent inofensive îti pot distruge sanatatea coafurii. Asadar, asigura-te ca renunti la obiceiurile proaste de … acasa. Evita sa legi parul în coafuri strânse care pun presiune pe scalp; periaza-ti parul de una sau doua ori pe zi si usca-ti parul înainte de a merge la culcare.

 

Nu sari peste spray-urile de protectie termica

 

S-ar putea sa fi redus semnificativ coafarea în timpul pandemiei, dar asta nu este o scuza pentru a nu folosi spray-ul de protectie împotriva caldurii de fiecare data când folosesti instrumente de coafare termica. Coafarea la caldura poate provoca daune severe coafurii, iar utilizarea unui protector termic va ajuta la minimizarea daunelor si la mentinerea pletelor sanatoase si stralucitoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com