Sanatatea femeii. Sarcina si nasterea. Cum îti alegi medicul obstetrician – ginecolog?

Selectarea unui medic obstetrician-ginecolog este o decizie importanta pentru toate femeile. Exista mai multe considerente atunci când vine vorba de acest lucru, dar unul dintre cele mai importante aspecte este cât de accesibil este medicul si cabinetul sau.

Dr. Narinder Brar, DO, a urmat Colegiul de Medicina Osteopatic din New York. Aceasta si-a luat apoi rezidentiatul în obstetrica si ginecologie la Albany Medical College din New York, unde a devenit în cele din urma, rezident sef. Dr. Brar a practicat apoi medicina în West Valley (Arizona) din anul 2006. Ea este board-certificate de catre Consiliul American de Obstetrica si Ginecologie. Maternitatea si Clinica pentru femei din Arizona se afla la adresa: 14961 W. Bell Rd. Suite 175, Surprise, AZ 85374. Programarile se pot face la telefon 623 547 7205 de luni pâna vineri între orele 8 – 4. Dr. Brar a fost foarte încântata sa ne raspunda la câteva întrebari.

Reporter: De ce ati decis sa deveniti medic obstetrician-ginecolog?

Dr. Brar: M-am nascut într-un oras mic din India si am decis sa devin medic la o vârsta frageda. În perioada când am urmat scoala medicala în India, m-am simtit foarte apropiata de paciente si am avut o legatura speciala cu ele. Acest sentiment a reaparut atunci când am optat pentru obstetrica. Am fost atât de pasionata de acest domeniu, încât am repetat Facultatea de Medicina aici, în Statele Unite, unde am avut sansa de a intra într-un excelent program de rezidentiat pe obstetrica si ginecologie.

Reporter: Când si unde v-ati instruit?

Dr. Brar: Am urmat studii la New York, la Colegiul de Medicina Osteopatic, unde am primit diploma si apoi patru ani de rezidentiat la Albany Medical College din New York, unde am acumulat cunostinte si experienta în acest domeniu.

Reporter: Aveti certificare?

Dr. Brar: Certificarea de catre Consiliul American de Obstetrica si Ginecologie este una dintre realizarile cu care ma mândresc.

Reporter: Câti copii ati adus pe lume de când ati devenit medic?

Dr. Brar: În medie, 20-30 de copii pe luna în perioada de practica si înca multi alti bebelusi, de când sunt rezident.

Reporter: Aveti copii?

Dr. Brar: Sotul meu si cu mine ne mândrim cu copiii nostri. Avem un fiu de 12 ani si o fiica de 7 ani.

Reporter: Ce tipuri de teste sunt în mod normal efectuate pentru o femeie gravida? Acestea sunt stabilite în functie de vârsta, background, istoricul de sanatate?

 

Dr. Brar: Testele standard pentru o femeie însarcinata sunt un panou Ob, teste de sânge pentru anemie, testarea pentru boli venerice, diabet zaharat, infectii ale tractului vaginal. Încercam de asemenea, sa stabilim daca exista malformatii ale copilului. Ecografia arata cum se dezvolta copilul.

Reporter: Pacienta poate sa îsi aleaga spitalul unde sa nasca?

Dr. Brar: Desi pot asista nasterile si la alte spitale, eu lucrez în mod exclusiv la spitalul Banner Del E Webb.

Reporter: De cât timp va aflati în Arizona? Ce v-a facut sa alegeti orasul Surprise?

Dr. Brar: Sunt în Arizona de sapte ani si am venit aici atrasa de clima placuta.

Reporter: Care este filosofia dvs. privind terapia cu hormoni pentru pre-menopauza si menopauza?

Dr. Brar: Terapia hormonala este un subiect foarte complex si de aceea, solutiile trebuie sa fie individualizate.

Reporter: Care sunt semnele sau simptomele cancerului ovarian? Daca este netratat care este rata de supravietuire?

Dr. Brar: Cancerul ovarian are, din pacate, simptome foarte vagi, cum ar fi durerile abdominale, senzatia de plenitudine, balonare, greata. Multe paciente nu prezinta simptome, prin urmare, este important sa faca anual un examen ginecologic.

Reporter: Ca medic specializat în obstetrica si ginecologie, ce satisfactie simtiti atunci când aduceti în lume un copil?

Dr. Brar: Este atât de placut sa aduci o viata noua în lume, de aceea ma bucur de fericirea familiei si personal, ma simt multumita profesional sa vad un copil sanatos, care se dezvolta bine.

Reporter: Ati mentionat ca ati avut mai multi pacienti români care au apreciat cu adevarat, serviciile si munca dumneavoastra înainte si dupa nastere. Ce anume credeti ca face sa iesiti în evidenta fata de alti medici cu aceeasi specializare?

Dr. Brar: Comunitatea româneasca mi-a oferit posibilitatea de a veni în întâmpinarea nevoilor sale, atât în calitate de medic obstetrician, cât si ca ginecolog. Simt o legatura speciala cu comunitatea româneasca, deoarece românii reflecta credintele mele persoanele si ale familiei mele.

Un interviu de: Octavian Curpas

Surprise, Arizona, SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com