Sa fie o coincidenta ruperea USL dupa Euromaidan, via „Marcel”?

De Valentin Vasilescu

La un an dupa câstigarea alegerilor parlamentare, ruperea de catre PSD a aliantei USL prin înlocuirea PNL cu UDMR la guvernare pare prea executat la ordin.

sursa foto: httpwww.morarup.narod.ru

sursa foto: httpwww.morarup.narod.ru

La numai câteva minute dupa închiderea urnelor de vot, Kelemen Hunor, presedintele UDMR, amintea de existenta înca din luna septembrie 2012 a unui acord semnat de catre el si Ponta privind asocierea UDMR la guvernare. Asadar totul era de mult timp pregatit si se astepta doar momentul sosirii ordinului de deasupra al lui Ponta si Hunor.

Dupa victoria Euromaidanului si declansarea crizei ucrainene, în fata României s-a deschis un culoar nesperat de favorabil interesului national, asteptat de sapte decenii. România, ca vecina a Ucrainei, avea prima sansa în fata Ungariei, la desemnarea unuia dintre cele doua state, a mediatorului conflictului, în cazul ca era agreata de Rusia. Acest lucru conducea automat la conectarea reglementarii conflictului transnistrean la tematica generala a Ucrainei. Care cel putin teoretic nu ar trebui sa aiba un interes prea mare pentru Ungaria. România doreste, dar nu este pâna acum admisa ca membru al Comisiei de mediere si solutionare a conflictului transnistrean, formata din Ucraina, Rusia si OSCE, având ca observatori UE si SUA.

Ca o coincidenta, Titus Corlatean s-a si grabit taman atunci sa dea o fuga la Kiev, pentru a semna Acordul între Guvernul României si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind masurile de întarire a încrederii si securitatii. România a recunoscut astfel legitimitatea guvernului instalat la Kiev printr-o lovitura de stat regizata de la Washington. Nefiind de capul lui, aceasta nu putea fi o simpla gafa a lui Corlatean, ci un gest premeditat si ofensator la adresa Moscovei. Cu scopul de a narui, precum castelele de nisip, orice garantie de credibilitate a României ca jucator corect, în fata Rusiei.

http://romanian.ruvr.ru/2014_03_08/Romania-in-fata-unui-moment-crucial-care-apare-o-data-la-100-de-ani-7696/

Victor Ponta Tot ca o coincidenta, premierul Victor Ponta a fost convocat a doua zi, în secret la Parlament, de finantatorul revolutiei Oranj din Ucraina, omul de afaceri cu nume de cod „Marcel” alias György Schwartz, zis George Soros. Aflat din pura coincidenta în România. Pentru a masca aceste mutari strategice (mult prea evidente pentru jurnalistii Vocii Rusiei, nu si pentru media româneasca, desigur), Soros a fost obligat sa faca sa para o coincidentalansarea zgomotoasa a unei petarde soviniste la Târgu Mures. Prin devansarea cu câteva zile a sarbatoririi zilei nationale a Ungariei care trebuia sa aiba loc, patru-cinci zile mai târziu, adica pe 15 martie.

Asadar, Washingtonul stie ca aventura ucraineana se va sfârsi foarte prost pentru el si aliatii sai, pe care este dispus sa-i sacrifice fara sa clipeasca. Si a stabilit deja Transnistria, ca moneda de schimb. Si daca nu va fi de ajuns, „Marcel” nu va avea nicio retinere ca actuala R.Moldova (tot o oranjada marca „Marcel”-7 aprilie 2009), sau o parte din aceasta, sa fie furata si ea de val.

http://romanian.ruvr.ru/2013_12_14/Revolutia-Romana-Cine-raspundea-la-numele-de-cod-Marcel-Partea-a-IV-a-5316/

foto Ziarul de Garda

foto Ziarul de Garda

Ca o coincidenta, prin ruperea USL, doar Crin Antonescu si PNL au pierdut puterea si sansa de a ajunge presedinte al României. În schimb, fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a fost recompensat de Victor Ponta cu postul numarul doi în ierarhia României, adica cel de presedinte al Senatului, în locul lui Crin Antonescu. Despre Rudas Erno toata lumea stie ca a fost consulul Ungariei înainte de 1989, fiind prins în flagrant si trimis la Budapesta pentru spionaj si ca a devenit dupa 1990 ambasador al Ungariei la Bucuresti. În 2003, Calin Popescu Tariceanu a fost ales ca partener de afaceri de catre spionul maghiar Rudas Erno în firma H-D Clasic Motorcycles SRL, cu sediul în B-dul Nicolae Titulescu nr. 95-103, devenind astfel importatorul oficial al motocicletelor Harley Davidson în România.

http://www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2012/07/UDMR-1995-Gyula-Vida-Laszlo-Borbely-Francisc-Barany-Marko-Bela-Laszlo-Kovacs-Rudas-Erno-spion-ungur-Ziaristi-Online.jpg

Calin Popescu TariceanuCa o coincidenta, dupa aceasta bizara asociere, profitul material de pe urma unei alte firme a lui Tariceanu (Automotive Trading Services) a crescut peste noapte de 27,4 ori. Ca o alta coincidenta, Tariceanu a avut si un profit pe plan politic dupa victoria revolutiei Portocalii din 2004, coordonata de „Marcel”. Dupa ce l-a uns pe Traian Basescu presedinte, „Marcel” l-a numit pe motociclist în fotoliul de premier al României. Si tot ca o coincidenta, în 2005, prin ordonanta a Guvernului României, Tariceanu, în întelegere cu ministrul sau de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu (membru în conducerea Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa) a cedat patrimoniul fundatiei Emanuil Gojdu în favoarea guvernului maghiar.
Sursa: http://romanian.ruvr.ru/2014_03_14/Sa-fie-o-coincidenta-ruperea-USL-dupa-Euromaidan-via-Marcel-5753/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com