Rusia nu va lovi instalatia americana de la Deveselu

Scris de Valentin Vasilescu

Mai întîi a aparut un interviu în exclusivitate pentru Radio Europa Libera, sectia de limba româna ( post finantat de Congresul SUA ), al analistului militar rus Pavel Felgenhauer. Acesta este de profesie biochimist, n-are nicio pregatire în domeniul militar dar este jurnalist al presei pro-americane din Rusia.

Interviul este un ”fake news” în care Felgenhauer este fortat sa spuna ca rachetele Kinzhal, de pe avioanele rusesti MIG-31K au fost special create si amplasate pentru a lovi România. Tara care gazduieste scutul antibalistic american de la Deveselu.

Pavel Felgenhauer: Sistemele Kinjal de pe interceptoarele ruse?ti sunt împotriva românilor

Prin intermediul presei aservite si a oamenilor implantati de serviciile de informatii românesti, subordonate la rîndul lor, serviciilor americane, aceasta stire a fost rostogolita si amplificata pentru a crea o adevarata isterie în România. Presa din România acuza vehement Rusia ca este pe punctul de a o ataca. Cu toate acestea, eu sunt convins ca românii nu trebuie sa se sperie. Aceasi opinie a fost exprimata si ambasadorul Rusiei la Bucuresti. Valeri Kuzmin.

Pentru ca Rusia nu va utiliza racheta Kinzhal înarmata cu focos nuclear ca sa atace România. Racheta hipersonica Kinzhal este destinata neutralizarii unor tinte mobile, mult mai importante decît instalatia de la Deveselu. De exemplu, gruparile navale de invazie, formate în jurul portavioanelor americane.

Haideti sa ne lamurim cum functioneaza ”agresivitatea” defensiva a Rusiei pe care o acuza presa din România.

Sistemul antibalistic american este plasat la Deveselu, în cîmpia Româna. De la tarmul marii Negre la Deveselu, terenul este plat, fara obstacole de relief. Din Crimeea pîna la litoralul românesc sunt 220-310 km. În Crimeea, au fost amplasate si 4 batalioane x 8 sisteme de lansare S-400 rusesti, care pot doborî o tinta aeriana la distanta de 380 km

Pe vîrfurile muntoase din Crimeea care depasesc 1.500 m, sunt amplasate radare de descoperire de mare putere. Radarele pot urmari 300 de tinte ( elicoptere, avioane, rachete de croaziera si rachete balistice ) pîna la strîmtorile Bosfor si Dardanele. O racheta Tomahawk care evolueza cu viteza de 800 km/h deasupra marii sau a cîmpiei Române este cel mai usor de urmarit.

Batalioanele S-400 din Crimeea lucreaza într-o retea a managementul spatiului aerian, numita Polyana D4M1, alaturi de alte batalioane de rachete cu raza medie si scurta de actiune. Polyana D4M1 primeste informatia lansarii unei rachete Tomahawk de la Deveselu si de la satelitii de cercetare rusesti, dar si de la avioanele A-50 ( AWACS ). În 2019, Rusia va începe operarea o noi statiii de radar, de alerta timpurie, cu raza de actiune de 2.500 km, amplasata la Sevastopol.

În concluzie, Rusia nu are nevoie sa loveasca instalatia americana de la Deveselu, chiar daca aceasta va fi înarmata cu rachete de croaziera Tomahawk. Pentru ca aceste rachete, lansate spre obiectivele rusesti, sunt descoperite pe loc, urmarite permanent si lovite imediat ce au iesit din apele teritoriale ale României.

 

 

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Un comentariu

  1. harghita nepe spune:

    70% din comunitatea Gyimesbük este de na?ionalitate maghiar?, restul sunt români ?i romi, dar ne în?elegem foarte bine, spune Monica Bârsan.

    https://hargitanepe.eu/a-hol-a-magyar-es-roman-tortenelem-is-megfer/?fbclid=IwAR3SQwzBae7tO1YVTJZ1n3XdbVPqHpuOz4K4HAdrPZhEqePKY2ZOiW7kSp4

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com