VIDEO Romeo Stavarache reactioneaza dur la adresa DNA: Consider o eroare decizia procurorilor

In dreptul la replica dat Directiei Nationale Anticoruptie, care astazi a decis sa îi trimita in judecata pe Romeo Stavarache si inca Romeo Stavarache doi angajati ai Primariei Bacau, edilul Bacaului reactioneaza:  „fapta de care sunt acuzat nu este pedepsita de Codul Penal, ci de Legea nr. 78/2000( privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie), „consider o eroare decizia procurorilor„.

 

Primarul Bacaului sare la gatul DNA:Romeo Stavarache

Romeo Stavarache: „Referitor la trimiterea în judecata de catre D.N.A. Serviciul Teritorial Bacau, doresc sa fac urmatoarele precizari:

 

Fapta pentru care sunt acuzat nu exista si n-a existat niciodata, tocmai datorita mie, care am dispus personal rezilierea contractului de închiriere si stoparea procedurii de încheiere a contractului de vânzare-cumparare a unui apartament.

Precizez ca fapta pentru care sunt trimis în judecata si anume „tentativa la abuz în serviciu„, pe motiv ca s-ar fi creat un presupus prejudiciu în urma încheierii unui contract de  vânzare-cumparare pentru un apartament, nu exista, întrucât nici contractul de închiriere si nici contractul de vânzare nu au fost niciodata semnate de mine.

Singurul document care este invocat în începerea urmaririi penale si trimiterea mea în judecata, pentru producerea unui eventual prejudiciu, este contractul de vânzare-cumparare, care nu a fost niciodata semnat de mine, pentru ca a fost stopat de mine si nu s-a încheiat niciodata. În momentul în care dosarul a ajuns la DNA, luasem toate masurile ca acel contract de închiriere sa fie reziliat, iar perfectarea contractului de vânzare-cumparare sa fie stopat.

Cercetarea si începerea urmaririi penale de catre DNA s-au realizat începând cu luna martie 2013, iar rezilierea contractului de închiriere si dispozitia de neîncheiere a contractului de vânzare-cumparare au fost facute în 16.03.2011, respectiv în 26.09.2012.

În final, fac precizarea ca tentativa de abuz serviciu pentru care sunt acuzat nu se pedepseste conform Codului penal, dar se pedepseste conform Legii 78/2000, care nu a fost modificata. Articolul din lege, în baza caruia am fost trimis în judecata, a devenit în mod evident neconstitutional si voi ridica excep?ia de neconstitutionalitate.

Consider o eroare decizia procurorilor si cred ca opinia publica româneasca, care ma cunoaste de zece ani, de când sunt primar stie ca nu mi-am facut decât datoria fata de cetateni. Sunt convins ca aceasta eroare umana va fi grabnic reparata.

Totodata, precizez ca nu este normal ca, în România anului 2014, sa se produca asemenea greseli, astfel încât opinia publica sa fie induse în eroare de aspecte care nu au existat niciodata, iar familia mea sa fie afectata“video aghiuta.com:

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , , ,

2 Comentarii

  1. unul din lumea larga spune:

    Ete unde ere nevinovatu! Nu mataluta ai fost arestat mai daunazi pentru sarlatanie mai potlogarule? Te dai avocat si nevinovat dar io zic ca o sa infunzi parnaia fara doar si poate ca asa patesc recidivistii bre. pariez tot ce am contra una bucata ceapa degerata ca o sa fii condamnat cu executare in dosarul in care ai fost arestat pentru ca ai organizat examene ilegale si ai facut bara-bara cu un jude. Io zic sa iti cumperi vaselina bre,ca o sa-ti faca aia curul strecuratoare la mititica si o sa ti se strepezeasca dintii de la supt:) He,he…ce-o sa ti-o mai iei tu de la aia la fel de nevinovati ca si tine ce sunt cazati gratis de stat

  2. Asa de rau imi pare ca nu a fost trimis pentru prejudicii determintate de abuyuri mai mari in serviciu contra intereselor publice, datorita carora a fost condamnata Romania la CEDO si am incasat banii de la Satul Roman, incat consider ca este o eroare sa fie trimis Romica in judecata de DNA pentru atat de putin!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com