Romeo Stavarache, primarul minune al Romaniei

Revista Romana de Administratie Publica Locala (RRAPL) s-a gandit sa spele putin pacatele primarului din Bacau, cunoscut in ultima vreme pentru scandalurile cu fonduri europene si pentru abuzurile administrative, transformate in dosare penale. Revista din Brasov, impreuna cu structurile asociative din administratia publica locala, (precum Asociatia Municipiilor, la care bacauanii platesc zeci de mii de lei anual, din buzunarul lor) l-au numit de curand pe Romeo Stavarache “Primarul anului in Romania”. Edilul avea nevoie sa-si schimbe pedigree-ul, mai ales ca Google citea in dreptul numelui Romeo Stavarache cateva elemente esentiale: ca este urmarit penal, ca nu respecta Justitia si ca si-a batut joc de fondurile europene.

Membru fondator, inventator, primarul anului in Romania

Romeo Stavarache stie, inainte de toate, sa-si faca imagine. Este membru fondator al Societatii Inventatorilor din Romania, asociatie care i-a recunoscut apoi si meritele de inventator (ca ar fi descoperit niste formule chimice pentru tratarea sosetelor si ciorapilor). Primarul bacauan este unul din finantatorii de frunte ai asociatiilor din administratia locala. Din bugetul local, sume importante se duc anual catre Asociatia Municipiilor din Romania sau alte fantome de acest gen, care au un singur scop: sa manance banul public. Asociatiile acestea dar si o revista, RRAPL, i-au dat pe 1 octombrie 2011 titlul de ”Primarul anului in Romania”. In scurt timp, daca interesele o vor cere, Romeo Stavarache ar putea fi numit ”Regele Rock-ului” sau chiar Imparatul Fondurilor Europene, titlu care insa nu rivalizeaza cu cel al lui Ilie Badea Stanescu (poreclit „Tortica”), care s-a autoproclamat „Rege International al tuturor rromilor crestini de pretutindeni”.

 

RRAPL face o campanie desteapta

Revista Romana de Administratie Publica Locala este unul din organizatorii de evenimente, cu impact mediatic, din zona administratiei publice locale. Prin organizarea Forumului Administratiei Romanesti si a evenimentului ”Administratia Publica Locala la inaltime”, RRAPL a reusit sa atraga de partea sa interesul financiar si politic al primarilor. Edilii, de comuna sau oras, s-au bucurat ca au fost ”nominalizati” la categoriile ”Primarul anului în România”, ”Cel mai bun primar de municipiu”, ”Cel mai bun primar de oras”, ”Cel mai bun primar de comuna”. Majoritatea au inteles sa faca public faptul ca o revista, creata de anonimi, dar cu nume mare, i-a nominalizat la o categorie. Ca si cum acest argument sofistic al autoritatii ar fi suficient pentru a trage concluzia, corecta, ca sunt buni si cinstiti pe functia lor.

Cine este RRAPL? Redactorul sef are firma de confectii

Revista se editeaza in Brasov. Productiile ”profesionistilor din administratie” nu pot fi citite decat daca iti faci abonament. Revista traieste, cel mai probabil, de pe urma banilor ”atrasi” din primarii. O parte din ei se intorc sub forma unor nominalizari. Redactorul sef este Ionut Iuria, care potrivit propriului CV, este si un mic intreprinzator in confectii. In timp ce primarul Romeo Stavarache face sosete, ciorapi si chiar costume pentru padurari,  Iuria face pulovere, veste si alte articole tricotate. Iuria este coleg la Fundatia Transilvania Expres cu Enache Stoica, care in 2004 a aruncat zeci de mii de dolari in campania pentru Primaria Brasovului. Acum face afaceri cu aceeasi primarie, sub forma unor proiecte dedicate spiritului administratiei. Bacaul este legat de Brasov prin societatea ICCO, care a realizat Spitalul Municipal Bacau (principala realizare a administratiei Stavarache) si si-a umplut conturile cu peste 40 de milioane de euro.

7 Comentarii

 1. Vasilica spune:

  Romica fara frica! Bravo lui ca a inteles cum merge sistemul! Sa ia tot ce poate! Il alegem primar pana la moarte!

 2. intrebare spune:

  Indatorarea bacaului de acum este mai mare ca atunci cand Stavrache a zis ca vrea sa renunte la primarie ca nu sunt bani in buget ?

  • MM spune:

   Declaratiile primarului sunt cu substrat electoral. Bacaul pana in 2006 nu s-a imprumutat de la banci. Atunci erau sume minore datorate firmelor cu care institutia avea contracte, acum vorbim de peste 60 de mil de euro, care urmeaza sa fie platiti in 20 de ani.

 3. scepticu spune:

  Pe ce criterii s-a facut numirea asta ? Daca nu sunt publice criteriile, poate i-au dat din mila titlul, din partea unei reviste care nu exista , de fapt. Doar prostii cred vrajeli de astea. Du-te Stavarache la tine la tara , poate te cred taranii.

  • MM spune:

   Romeo Stavarache indeplineste criteriile RRAPL. El si inca 100 de primari. A facut investitii in mai multe domenii. Problema nu este asta!Primarul Bacaului a „investit” sute de milioane de euro, din care peste 50 de milioane sunt imprumutati din banci,(restul de la Guvern, UE, bugetul local) pentru a face ce a facut in Bacau. Cu atatia bani, oricine ar face ceva. Poate altceva! Se pune problema oportunitatii unor investitii, problema corectitudinii unor licitatii. Ca sa nu mai vorbim de alte nuante, de caracter…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com