Incep inscrierile pentru Loteria Vizelor 2013

Timp o luna, de pe 4 octombrie pana pe 5 noiembrie, cei care doresc sa lase viata frumoasa din Romania pentru stilul de viata american, pot accesa programul Loteria Vizelor 2013.

Programul anual de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care îndeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta în Statele Unite. România se afla printre tarile participante la programul DV-2013.

 

„Înregistrarile pentru programul DV-2013 trebuie transmise electronic de marti, 4 octombrie 2011, pâna sâmbata, 5 noiembrie 2011. Înregistrarea începe si se încheie la ora 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4). Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Înregistrarea se poate face doar online. Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pâna în ultima saptamâna pentru a se înscrie, cererea foarte mare putând cauza întârzieri la conectarea online. Dupa 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 5 noiembrie 2011, nu se va mai accepta nicio înregistrare”, a spus Ana Maria Popa, din cadrul Ambasadei SUA.

 

Participarea la program este gratuita.  Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV. Orice intermediar sau tert care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare face acest lucru fara autorizarea sau consimtamântul Guvernului SUA.

 

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa fie nascuti într-o tara care participa la program, si sa îndeplineasca fie criteriul educational (sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat) fie sa aiba experienta de cel putin doi ani din ultimii cinci într-o meserie care se califica. Pentru determinarea eligibilitatii pe baza experientei în munca se va folosi baza de date O*NET OnLine (www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

 

Înainte de a se înregistra în programul DV-2013, solicitantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate aflate pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat www.travel.state.gov

 

Solicitarile care se califica vor fi selectionate în mod aleatoriu de computer.  Toti participantii, inclusiv cei care NU au fost selectati, pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov, sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare (care trebuie pastrat din momentul înscrierii pâna în 30 iunie, 2013 cel putin), începând cu data de 1 mai 2012, pâna în data de 30 iunie 2013.  Aceasta va fi singura modalitate prin care participantii la programul de loterie vor fi înstiintati despre selectarea sau neselectarea lor în programul DV-2013.  Departamentul de Stat nu va trimite prin posta scrisori celor înscrisi în programul Diversity Visa. Cei selectati nu vor fi înstiintati despre selectionarea lor prin e-mail. Cei care NU au fost selectati vor putea afla acest lucru prin Entrant Status Check. Ambasada SUA nu pune la dispozitie lista câstigatorilor.

 

„E-mailurile sau scrisorile care va anunta ca ati fost selectionat în cadrul programului Diversity Visa si ca pentru a vi se procesa cererea trebuie sa trimiteti o suma de bani prin posta sau transfer electronic catre o anume persoana din cadrul Ambasadei, sunt false”, se arata in comunicatul Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com