Romeo Stavarache crede ca dosarele de coruptie pot fi blocate

„Gura pacatosului adevar graieste“, spune o vorba romaneasca, care i se potriveste de minune primarului Bacaului. Romeo Stavarache a lasat la usa bacauanilor o scrisoare, cu intentia de a lovi in fostul primar Dumitru Sechelariu, care si-a anuntat candidatura la alegerile locale. Scrisoarea nu reprezinta altceva decat un autodenunt. Primarul, din greseala, loveste in Justitie, despre care spune ca ar fi la copita politicului.  Referindu-se la fostul primar si echipa din jurul lui, Stavarache graieste: „Spera ca, venind la putere, vor opri dosarele de coruptie in care sunt anchetati, tocmai pentru modul in care au folosit in interes peresonal banul public si domeniul public“.

Asa se face domnule Romeo Stavarache? Cand esti la putere poti opri dosarele de coruptie? Asta e parerea matale despre Justitia impartiala din Romania? Adica fraudele din fonduri publice (romanesti si europene) pot fi blocate direct la procuror? Chiar daca primarul Romeo Stavarache este cunoscut ca un personaj discret, din cand in cand, din inconstientul lui abisal scoate perle, care pot fi foarte riscante. Se pare ca stressul si frica ca cineva il va trada joaca un rol determinant in aceste scapari.

 Sefii Justitiei bacauane, montati pe vremea ministrului Tudor Chiuariu

 Justitia din Bacau si-a schimbat sefii pe vremea Guvernului Tariceanu. Unii procurori au crescut in grad, altii au fost adusi din alte localitati. Gura lumii vorbeste ca ieseanul liberal Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, acum deputat de Bacau, cercetat penal in dosarul Postei Romane, si-ar fi lasat pui prin targul lui Bacovia. Si ne este greu sa credem ca acestia „ar fi oprit“ in ultimii 8 ani dosarele de coruptie ale fostului primar Dumitru Sechelariu.

Autodenuntul lui Romeo Stavarache nu se opreste aici. In aceeasi scrisoare, de pomina, edilul vorbeste despre relatii mafiote, schimburi de terenuri si licitatii aranjate.Vorbind despre Bacau si normalitate, Romeo spune: „Un oras in care functiile publice sa nu reprezinte intrumente de imbogatire, ci responsabilitati fata de oameni. Un oras in care relatiile mafiote, regasite in schimburile de terenuri, retrocedarile dubioase, licitatiile aranjate sa inceteze“.

Schizofrenia presei

Presa din Bacau dar si cea nationala a scris in ultimii ani anchete despre clienela politica din jurul primarului Romeo Stavarache, despre licitatii suspecte, fraude, firme fantoma. Oameni de afaceri din Bacau sau simpli consultanti au facut plangeri penale, toate soldate cu NUP de procurorii bacauani. In momentul de fata, pe rolul Judecatoriei, Tribunalului,Curtii de Apel Bacau sau a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt zeci de dosare, aflate in recurs, cu plangeri impotriva rezolutiilor procurorilor de NUP. Pur si simplu, ab initio, procurorii bacauani au constatat de fiecare data ca nu sunt motive de incepere a urmaririi penale sau de trimitere in judecata, fie ca vorbim de abuz in functie, nerespectarea hotararilor judecatoresti sau despre grave fapte de coruptie.

Doctorul in drept Vasile Botomei a facut mai multe plangeri la adresa edilului bacauan, pentru abuz in functie si nerespectarea Justitiei, soldate cu NUP sau cu netrimiterea in judecata. Cu toate acestea, pe aceeasi speta, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul roman la plata a 6500 de euro catre avocatul bacauan. Chiar daca hotararile europene au caracter de lege, iar actiunea sau inactiunea primarului bacauan are caracter de continuitate, magistratii au ramas fermi pe pozitie. NUP pentru Romeo.

Treptat, capatam  convingerea ca toate neregulile constatate, la nivel de amator, de mass-media locala sunt simple speculatii, rautacioase. Caci altfel ar insemna sa credem ca cineva in protejeaza pe Romeo Stavarache.

Probabil, oamenii de afaceri, care vorbesc „pe la colturi“ ca au facut compromisuri, ca au dat spaga, ca au acceptat sa lucreze in dezavantajul propriu cu firmele apropiate primarului, pentru realizarea unor investitii, spun doar baliverne. Treptat, prin lipsa de reactie din partea institutiilor statului, capatam convingerea ca nu exista fraude din fonduri europene, licitatii trucate, fie ca vorbim de CET (retele secundare, grupul doi de cogenerare) fie de minunatul Pasaj Subteran Stefan Guse-Oituz, facut printr-o suveica, cu o firma paravan si alte societati prietene.

Un comentariu

 1. Articolul prezinta fapte adevarate.
  Ar fi binevenit ca domnul Sechelariu si domnul Stavarache sa fie cantonati o perioada mai lunga de timp intr-o incapere impreuna.
  Ar avea multe sa-si spuna .
  Oare s-ar iprieteni?!!
  Poate asa vor renunta la ganduri electorale.
  Oricum CEDO a condamnat Romania din cauza abuzurilor comise succesiv de amandoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com