Vineri, 6 aprilie, de la ora 18:30, bacauanii pot urmari spectacolul “Camil. Un oarecare” de Razvan Ropotan, care va avea loc in cadrul festivalului “Gala Star”(in concurs), la Teatrul Municipal Bacovia, in Sala Studio.
„Camil vorbeste despre frustrari si idealuri de scurta durata, despre confuzie, dezorientare si auto-suficienta, despre nevoia de a simti mai mult si mai repede, despre teama si lipsa simturilor, despre minciuni si scuze. Dar Camil nu judeca: el doar observa. Camil le vorbeste direct oamenilor, îi priveste în ochi, îsi spune povestea si îsi seduce publicul. El va încerca sa câstige mai mult spatiu înauntrul tau, atât cu partea sa meschina, dar si cu partea lui minunata ce fac împreuna parte din caracterul lui complex. Asa ca fii precaut. Camil are mai multe culori decât te astepti“, afirma actorul Stefan Huluba, care va fi one man show in “Camil. Un oarecare”.
“Scriind despre mine am descoperit ca personajul vorbeste nu neaparat despre mine, cât despre generatia tânara, despre problemele noastre (nu atât despre cele sociale, cât despre cele interioare). Mai departe, am lucrat împreuna cu Stefan pe text, el ca actor, eu ca regizor, si am facut noi descoperiri. Textul s-a remodelat si în functie de experientele lui Stefan. De altfel influenta vietii sale a adus-o si în jocul sau scenic. Asa ca ceea ce la început pornise ca un one-man-show s-a dovedit a fi în final un experiment interactiv. De aceea camil. un oarecare e mai mult o nevoie de a comunica experientele noastre prin intermediul experientelor publicului. Iar acesta participa activ prin empatie la problemele personajului.” Razvan Ropotan.
Autorul si regizorul acestui spectacol- Razvan Ropotan, poate fi si el vazut in Festivalul “Gala Star” din acest an, in spectacolul “Fara cap”, dupa Truman Capote, regia Ioana Petre, sambata 7 aprilie la ora 18:30, tot in Sala Studio a Teatrului Municipal Bacovia.
One man show-ul “Camil. Un oarecare” a avut premiera pe 13 februarie 2011 la Verde Café, in Bucuresti. De atunci s-a mai jucat si in alte spatii, in cadrul unor festivaluri sau evenimente. In 2011 participa la prima editie a Maratonului Teatral “Respira. Teatru” de la Sibiu, la Festivalul de Teatru Scurt “Diagnoze”, Tukums, Letonia (unde a obtinut Premiul Juriului pentru cea Mai Buna Interpretare a unei Monodrame de tip Confesional); precum si in off in cadrul Festivalului de Teatru si Publicitate “Haliotis”-Bucuresti. Din februarie 2012 se joaca la Teatrul de Sufragerie in Bucuresti.
Stefan Huluba s-a nascut in Bacau unde a absolvit in anul 2007 Colegiul National “Ferdinand I”. Tot in timpul liceului a facut parte din trupa de teatru “Nobody’s Group”, coordonata de Andreea Luca; cu care a participat la numeroase festivaluri de teatru pentru adolescenti (Timisoara, Brasov, Alexandria dar si I D Fest- Bacau). Mai tarziu a revenit in aceste festivaluri ca trainer.
A absolvit in 2010 UNATC “I.L.Caragiale”, sectia actorie, an coordonat de prof. univ. Ion Cojar, prof. univ. dr. Adrian Titieni. In timpul facultatii a jucat in spectacole precum “12”, dupa Reginald Rose; “Alarme si excursii”, dupa Michael Frayn si “Teatru sport cu Johnstone Babies”; toate la UNATC.
Dupa terminarea facultatii, a colaborat in diferite proiecte si spectacole din Bucuresti dar si din tara. Joaca la Teatrul Masca “Acolo” de Doru Motoc, regia Mihai Lungeanu si in spectacolele independente “Photoshop” de Catinca Draganescu, “Camil. Un oarecare” de Razvan Ropotan s.a. In film poate fi vazut in scurtmetrajul “Strung Love”, regia Victor Dragomir (scurtmetraj nominalizat la premiile Gopo-2011) dar si in lungmetrajele “Ces amours la”, regia Cloude Lelouch (2009), “Diaz, don’t clean up this blood”, regia Daniele Vicari (2012). Deasemenea, din toamna anului trecut este prezentatorul emisiunii “Sfinti si meserii”- TVR 2.
Din septembrie 2010, inca de la infiintare, face parte din trupa de improvizatie Backstage Boys, cu care joaca in numeroase spectacole in Bucuresti dar si in tara (Timisoara, Focsani, Cluj, Targu-Mures, Sighisoara, Babadag si de doua ori si in Bacau).