Rezidenta Internationala de Teatru-„America de-Acasa”

Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau se afla în plin proces de derulare a Rezidentei Internationale de Teatru – America de-Acasa, proiect menit sa puna în valoare dramaturgia româneasca contemporana prin intermediul unui concept cultural unic în spatiul teatral românesc – colaborarea dintre actori si regizori români din Cahul (Republica Moldova), Vârset (Serbia), Viena, Bacau si Bucuresti, în numele regasirii esentei noastre identitare prin intermediul limbii si culturii românesti.
Dincolo de etapele premergatoare montarii spectacolului „America de-Acasa”, dincolo de decor, de scenografie, de efortul creator si tensiunea din timpul orelor de repetitii, dincolo de toate elementele specifice unei veritabile Scoli internationale de teatru, Rezidenta derulata în cadrul Centrului de Cultura „George Apostu” este si un spatiu al legaturilor sufletesti, al prieteniei, al promovarii valorilor cultural-istorice ale orasului si judetului Bacau.
Avanpremiera si premiera spectacolului „America de-Acasa” vor avea loc în zilele de 20 si 22 decembrie 2019, în Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia”, începând cu ora 18,00. Mircea M. Ionescu (autorul piesei), Geirun Tino (regizorul spectacolului), Oleg Casuneanu, Ionel Cugia, Tudor Andriuta, Gheorghe Vladut Gavris, Claudia Motea, Bogdan Matei, Eliza Noemi Judeu, Florina Gazdaru, Dumitru Rusu, Bogdan Buzdugan (actori implicati în productia teatrala), Sofija Lu?i? (scenografie, costume), Simona Baicu (coregrafia), Andreea Simon (conducerea muzicala) si un grup de elevi de la Colegiul National de Arta „George Apostu” constituie tot atâtea argumente pentru a nu rata invitatia noatra la acest spectacol-eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com