Ca Danila Prepeleac, cum a dat primarul Bacaului un partid de 30% pe unul de 5%

In februarie 2019, cand Pro România si-a anuntat infiintarea iar in municipiul Bacau a fost numit presedinte interimar Nicolae Zaharia, director al SSPM Bacau si apropiat al primarului Cosmin Necula, am sesizat pericolul care a aparut la orizont, ca perceptie si credibilitate pentru actualul edil al Bacaului.

FOTO: bacau.net

La acel moment, directorul societatii care a realizat singurele investitii vizibile ale actualei administratii, aparea, cel putin simbolic, in opozitie politica cu primarul PSD, pe atunci, Cosmin Necula.

Binenteles, situatia era perceputa pentru cei care mai cunosc cate ceva din politica de pe Bistrita, ca fiind o cacealma, mai precis, ca directorul SSPM tine locul de sef Pro Romania cald si ocupat. Ocupat pentru Cosmin Necula, care deja isi pregatea campania pentru 2020, si in lipsa unor realizari de anvergura, a gandit campania de imagine ca o victimizare continua iar tapul ispasitor este chiar partidul care l-a facut primar, deputat, secretar de stat, consilier local.

Dupa alegerile europarlamentare, ruptura dintre Cosmin Necula si PSD Bacau a devenit mai mult decat vizibila, a culminat cu declaratiile atac la adresa premierului si sefului PSD de atunci. Situatie care nu poate ramane nesanctionata in niciun partid. Deoarece a recidivat, primarului Necula i-a fost retras sprijinul politic al PSD, si in cele din urma, a fost dat afara din partid.

De astazi, Cosmin Necula este asumat de Pro România

Cosmin Necula, dupa ce a dat cu piciorul la un partid de 30%, care l-a facut primar in 2016, a ratat astazi si sansa de a ramane neafiliat sau aparent neafiliat. Vizita lui Victor Viorel Ponta in Bacau a risipit orice urma de indoiala. Cosmin Necula va candida in vara lui 2020 din partea unui partid cotat intre 5 si 8%, aflat in scadere, dupa votarea Guvernului Orban.

Evolutia trista a actualei administratii si ultimile decizii politice ale edilului mi-au readus in memorie povestea lui Danila Prepeleac, care a dat boii pe o caruta, caruta pe o capra, capra pe un gansac iar la final, gansacul pe o punga. Replica lui Danila Prepeleac , intr-un moment de luciditate, este de-a dreptul spumoasa: „parca dracul mi-a luat mintile”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com