Unde a disparut criza gunoiului profetita de Cosmin Necula?!

Unde a disparut criza gunoiului, isteria ca de la 1 Decembrie Bacaul va fi ingropat in gunoaie?! Afirmatia a fost facuta de primarul Cosmin Necula si a fost expusa in mod repetat, ca presiune acuzatoare pe consilierii locali, care nu au acceptat o crestere nefundamentata cu 50% a sumelor decontate de la bugetul local pentru strangerea deseurilor.
Au fost afirmatii iresponsabile si politicianiste din partea primarului Bacaului sau interesate, dat fiind ca a incercat de sase ori sa convinga consilierii locali ca e bine pentru noi toti ca firma SOMA sa primeasca cu 7,2 milioane de lei mai mult, anual, pentru strangerea gunoiului?
Am urmarit evolutia „crizei“. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a demonstrat ca intreaga poveste nu a fost decat un balon propagandistic, care se putea lasa cu o cheltuiala de 35 de milioane de lei de la bugetul local, pana in 2025, pentru salubrizare.
Institutia Prefectului a explicat ca „nu a existat niciun moment varianta sistarii serviciului de salubrizare in Bacau”. Luni, 2 decembrie, Agentia pentru Protectia Mediului a dat autorizatie societatii SOMA, fara sa fie nevoie de niciun aditional.
Din acest moment din discursul primarului Cosmin Necula a disparut, ca prin minune, criza gunoaielor. Totusi, bacauanii ar merita o minima explicatie din partea edilului. Sa spuna daca a vorbit aiurea, si nu ar fi prima oara, sau pe ce si-a fundamentat eforturile de lobby pentru SOMA.
Sa ne amintim de momentul 12 octombrie 2016, cand edilul din prea multa grija a dat drumul elevilor din scoli acasa, pentru a-i pune la adapost, deoarece ar fi existat un pericol iminent de dezastru. Decizia pripita si nefundamentata a alimentat atunci zvonuri ca s-ar fi rupt barajul de la Bicaz si ca viata bacauanilor ar fi in pericol.
In schimb, actuala administratie a facut fata cu greu unor crize reale. Nu putem uita avariile la conducta de la Valea Uzului, de protestele cu bidoane din fata primariei. Au fost zile intregi in care bacauanii- tineri, batrani, bolnavi- au trebuit sa care apa pentru wc-uri si pentru o minima igiena.
Si poate chiar nerelevant sa amintim de punerea unei mochete in zona de la Piata Centrala unde ar fi trebuit sa fie spatiu verde. O mocheta care a costat aproximativ 122 de mii de lei si care a facut cunoscuta actuala administratie la nivel national.
Ghinionul s-a tinut lant din 2016 incoace. Marile proiecte ale fostei administratii, lasate intr-un stadiu avansat de executare, au ramas pana in prezent aproape in acelasi loc. La Insula de Agrement s-au pierdut fondurile europene si asupra diferitelor investitii planeaza diverse suspiciuni ( s-a renuntat la garantia lucrarilor in favoarea fostelor societati??? pompele de la Aqua Parc au fost decontate??? investitiile au avut parte de mentenanta?). Sala Polivalenta (Groapa Polivalenta), Stadionul Municipal sau Spitalul Municipal Bacau, proiectele din campanie #schimb, si-au continuat degradarea, fara sa aiba parte de nicio investitie. Pana si Halda de Fosfogips a ramas doar un subiect de campanie.
Nu am inteles, de la bun inceput, blocajul total manifestat in timpul actualei administratii conduse de un edil tanar, care a fost o mare speranta pentru echipa care l-a adus in primarie dar si pentru multi dintre bacauanii care l-au votat. Dupa aproape un mandat, in care a fost parasit de echipa cu care a ajuns in fotoliul de primar, au ramas doar crizele si galceava.

Un comentariu

  1. pop spune:

    Participa la sondaje online
    Primesti bonus la inregistrare 1,00€
    Sondajele valoreaza intre 0.10-2.50€
    Inscrie-te aici, e gratuit si usor. http://bit.ly/31pLncZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com