Restaurantul de la parc-„Green Park“ -aniverseaza 50 de ani



Unul dintre cele mai iubite restaurante ale Bacaului, fostul „Restaurant Parc“, care se numeste acum „Green Park“, implineste jumatate de secol. Istoria acestui local, ideal pentru organizarea de nunti si alte evenimente, dar si pentru recreere, deoarece este amplasat in cel mare parc al Bacaului-Parcul Cancicov- a fost prinsa intr-o mica istorie ilustrata, realizata de Ioan C Ciobanu (79 de ani), unul din primii angajati ai acestui restaurant.

Ioan CiobanuActualii patroni, prieteni si iubitori ai acestui impozant local al Bacaului au organizat astazi un eveniment festiv, aniversar, pentru lansarea brosurii „Green Park Bacau“ dar si pentru depanarea unor amintiri. Au participat si profesori universitari si jurnalisti, cunoscatori si implicati in povestile ce tin de fostul Restaurant Parc.

La final, nu au lipsit bucatele alese, preparate chiar de bucatarii restaurantului. „In 1964 a fost construit, pe locul vechiului local, unul in stil modern, care s-a numit Restaurantul Parc. La inceput, unitatea se compunea dintr-o sala mare, un bar de noapte, o terasa descoperita si o gradina de vara. A fost inaugurat la data de 23 ugust 1964“, si-a inceput povestirea Ioan Ciobanu.

In aproape 50 de ani de existenta, localul a avut urmatorii directori si ulterior, patroni: I. Neagu si Victor Ciobanu, Vasile Popa, Andrei Bejan, Vasile Gunea, Ghita Dospinescu, Gheorghe Elisei. Actualii patroni sunt Ghita Dospinescu si Elena Elisei.

Lansare Green Park (4)„Se serveau mancaruri reci, fripturi, mici si bauturi de toate felurile. In anii 1974-1975 s-au montat tancuri pentru desfacerea berii la halba. Asa s-a facut ca restaurantul a ajuns sa fie cautat pentru micii gustosi si berea la halba, de o calitate foarte buna. Mai tot timpul a existat o orchestra, care contribuia la buna dispozitie a consumatorilor. Cu trecerea timpului, localul a devenit cel mai reprezentativ restaurant al Bacaului. In perioada 1977-1978 s-a inchis si s-a acoperit terasa si astfel a fost obtinut un nou salon“, arata Ioan Ciobanu in cartea dedicata Green Park Bacau.

Restaurantul a intrat, la fel ca si alte spatii din Bacau, in 1992, in procesul de privatizare, finalizat in 1997. Proprietari au devenit atunci Gheorghe Elisei si Ghita Dospinescu. In ultimii ani, toate constructiile au intrat intr-un amplu proces de renovare si modernizare. In prezent, Green Park este de 4 stele si ocupa 4400 Green Park (1)de metri patrati, cu  urmatoarele caracteristici:

Salon Laguna: 70 de locuri

Salon Parter: 250 de locuri

Salon Etaj: 170 de locuri

Terasa Gradina-450 de locuri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *