Festivalul International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”-2016

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau organizeaza în perioada 8 – 16 aprilie cea de-a XXII-a editie a Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”. Pentru fiecare sectiune din concurs se vor acorda premii de 2 mii de euro iar Marele Premiu este în valoare de 7.000 de euro.Teatrul Bacovia

Festivalul poarta numele criticului de teatru si dramaturgului Valentin Silvestru (Marcel Moscovici-n 1924- d1996). Dupa 2004, numele concursului a fost schimbat în Festivalul International al Recitalurilor Dramatice «Gala STAR», „Festivalul International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” se adreseaza artistilor cu posibilitati de expresie deosebite, exercitate de un singur actor în aceeasi unitate de timp si spatiu, în formule de tipul: Monodrama, Teatru-dans/pantomima, Impro/stand-up, Animatie, Visual & digital art. Acestea vor fi si cele cinci sectiuni concurentiale (Monodrama, Teatru-dans/pantomima, Impro/stand-up, Animatie, Visual & digital art.), ale caror prestatii vor fi evaluate de un juriu international alcatuit din profesionisti ai artelor spectacolului, juriu care va acorda câte un premiu pentru fiecare sectiune, în valoare de 2.000 de euro, si un Mare Premiu în valoare de 7.000 de euro“, a precizat Laura Huiban, purtatorul de cuvânt al Teatrului municipal Bacovia.

Ca si în alti ani, si la aceasta editie se acoda Premiul onorific “Stefan Iordache”, acordat de elevi din liceele municipiului Bacau si Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”.

Potrivit regulamentului, în competitie pot intra productii românesti si straine, cu o durata cuprinsa între 40 si 80 minute. Data limita de trimitere a propunerilor este 1 martie 2016 (data postei).
Cei interesati trebuie sa trimita: DVD cu înregistrarea productiei propuse (mentionându-se durata recitalului), ootografie portret si fotografie din spectacol (format JPG), un CV si prezentarea teatrului/companiei (daca este cazul) dar si alte date tehnice si un rezumat al peisei (sinopsis).
Toate materialele se vor trimite pe adresa:Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, la Teatrul Municipal „Bacovia“ de pe Str. Iernii, nr. 7, BACAU (cod postal 600050, judetul Bacau).
Rezultatul selectiei va fi anuntat pâna la data de 15 martie 2016. „Mentionam ca organizatorii asigura doua nopti de cazare, masa si decontarea contravalorii transportului pe teritoriul României, conform legislatiei în vigoare (7, 5 litri carburant la suta de kilometri). Nu se platesc închirieri transport.
Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau anunta acum începutul sesiunii de înscrieri la cea de-a III-a editie a Concursului de Dramaturgie – Monodrama, sectiune competitionala din cadrul Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, care se va desfasura în perioada 8 – 16 aprilie 2015. Concursul de Dramaturgie – Monodrama este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesa de teatru originala, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care sa presupuna, însa, prezenta în spatiul de joc a unui singur actor. Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate. Textele trimise pentru concurs nu se înapoiaza autorilor“, a mai precizat Laura Huiban, într-un comunicat.

Lucrarile la aceasta sectiune vor fi trimite pe adresa teatrului bacauan, cu mentiunea „Pentru concursul de creatie dramatica – monodrama”, pâna la data de 1 martie 2016 (data postei).

Lucrarile, trimise în trei exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va mentiona numele si adresa expeditorului. În plicul ce contine lucrarea va fi introdus un alt plic închis care va include numele, adresa autorului si un motto care se va regasi pe prima pagina a lucrarii si va servi drept element de recunoastere. Acest plic se va deschide dupa desemnarea câstigatorului. Textele propuse vor fi citite si apreciate de catre un juriu alcatuit din personalitati ale vietii teatrale românesti. Juriul nu are obligatia motivarii scrise a deciziilor. Rezultatele concursului vor fi anuntate pâna la data de 25 martie 2016 iar Premiul de Dramaturgie-Monodrama „Valentin Nicolau” va fi decernat în cadrul Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, în luna aprilie.
Premiul de Dramaturgie – Monodrama „Valentin Nicolau”, în valoare de 1.000 de euro, consta, totodata, si în montarea textului câstigator la Teatrul Municipal „Bacovia”, laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodrama, la editia a IV-a, din 2017. Toate textele intrate în discutia finala a juriului vor fi publicate pe site-ul evenimentului, în cadrul Sectiunii „Texte pentru Monodrama”.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com