Rânduri din clepsidra cu sentimente

Îmi curg rânduri din clepsidra cu sentimente motivate de un eveniment pe care l-am asteptat cu nerabdare. S-a scurs nisipul asteptarii si, iata, soarele a invadat pagina de hârtie care ma leaga de voi, dragii mei cititori.Dar, înainte de a va anunta evenimentul, as vrea sa vi-i aduc în atentie pe… „protagonistii” lui.Roxana s-a nascut la Timisoara. La vârsta de cinci ani, a emigrat, cu familia sa, în Austria, unde a ramas sapte ani. În august 1996, tot împreuna cu familia, se stabileste în SUA. Locuieste, mai bine de opt ani, în California, iar în 12 ianuarie 2005, vine în Surprise, Arizona. Mama, sora Roxanei, Camelia, si fratele, Franklin, locuiesc, si ei, în Surprise. Tatal lor, însa, a plecat, de câtiva ani, în vesnicie. Roxana a ales sa se specializeze ca asistent de stomatologie. Camelia lucreaza, ca asistent legal, la o prestigioasa firma de avocatura din Phoenix, iar Franklin este tehnician în domeniul chirurgiei la spitalul Boswell din Surprise, sectia cardiologica.

 

V-am scris despre parintii si fratii ei, dar nu si despre sotul ei. Asa ca, as vrea, în câteva cuvinte, sa va fac cunostinta cu Octavian.

 

Nascut în Oradea, Tavi este, de profesiune, jurnalist. A lucrat trei ani, ca redactor, la un cotidian din România, dupa care, în martie 1997, a emigrat în SUA. Opt ani a locuit în California, iar din 12 martie 2005, este în orasul Surprise, statul Arizona, SUA, unde s-a mutat si mama lui. Din pacate, nici tatal lui Octavian nu mai este printre noi.

 

Tavi lucreaza în domeniul afacerilor imobiliare. Tot din anul 2005, si-a reluat vechea pasiune, scrisul. Jurnalist de marca, scrie pentru mai multe publicatii de prestigiu ale diasporei românesti. Fiind, acum, la masa de scris, rasturnând clepsidra cu amintiri, rememorez convorbirile telefonice avute cu Roxana si stiu ca rugaciunile noastre, cu ochii sclipind în lacrimi, au avut efect. Au avut rezonanta în cer nu fiindca noi am fost perfecte, ci fiindca Dumnezeu este dragoste, este milostiv si Atotputernic. El, care este plin de îndurare, ne-a trimis raspuns din cer si raspunsul este… JANICE ELISSIA, care înseamna „God is gracious” (Dumnezeu este bun, îndurator) – noua membra a familiei Curpas.

 

„Noi ne-am dorit sa avem fetita si am stiut ca va fi fetita. Multi ne-au întrebat de ce suntem asa siguri… Când am fost la ecograf ca sa ne spuna ce vom avea, asistenta ne-a întrebat daca avem o preferinta si noi i-am raspuns ca stim deja ca va fi fetita. A ramas mirata când a vazut ca… e fetita”, îmi spune Roxana.

 

Bine ai venit, JANICE! Sa-ti fie umblarea luminata de lumina Domnului, sa-ti fie sufletul mereu alb, cum este acum, fiinta micuta si buna! Dumnezeu, care te-a daruit parintilor tai, sa te faca mare, iar tu sa Îl slujesti – fiindca El merita sa fie slujit cu toata inima noastra.

 

 

 

Draga Roxana si Octavian, dati slava Domnului, fiindca „orice ni se da bun si orice dar desavârsit este de sus, coborându-se de la Tatal luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare” (Iacov 1:17). Sa va dea Dumnezeu întelepciune pentru a o creste pe Janice la picioarele Domnului nostru drag, pe care Îl iubiti si pe care Îl slujiti cu daruire.

Va iubim si va suntem aproape!

Adina Sas-Simoniak- Chicago, Illinois

Impartaseste

Octavian Dumitru Curpas a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com