Propunere soc: Director penal la Colegiul Economic

Autorul celui mai mare scandal din educatia bacauana, Ovidiu Relu Cojocaru, care este judecat penal pentru falsificarea situatiei scolare a fiului omului de afaceri Costel Casuneanu, are toate sansele sa ajunga din nou director la Colegiul Economic „Ion Ghica“. Asta, desi el poate fi condamnat la cinci ani de inchisoare pentru infractiunile pentru care a fost trimis in judecata.

Propunerea venita pe linie politica a determinat deja nemultumirea profesorilor colegiului bacauan, care au adresat memorii la Institutia Prefectului Bacau si la Inspectoratul Scolar. Ceilalti 16 profesori implicati in proces (acuzati ca au masluit situatia scolara a lui Ionut Casuneanu, in urma presiunilor facute de fostul director Ovidiu Cojocaru) cred ca o astfel de masura ar putea determina schimbarea „tratamentului“ Justitiei pentru acesta.  Ba mai mult, o eventuala condamnare a directorului, in functie, va aduce deservicii de imagine Colegiului „Ion Ghica“.

Procesul, tergiversat la Judecatoria Gheorgheni, pana la implinirea prescriptiei raspunderii penale

Ovidiu Cojocaru, dar si ceilalti profesori judecati pentru ca i-au incheiat situatia scolara a lui Ionut Casuneanu, desi acesta nu se afla in tara, au toate sansele sa scape prin bunavointa magistratilor Judecatoriei Gheorgheni. De un an de zile, de cand fostul director a stramutat procesul din Bacau, au fost date noua amanari. Daca judecatorii din Gheorgheni nu vor da o solutie pana la inceputul anului viitor, faptele incriminate de procuror vor ramane nepedepsite. Interesant este ca procesul a fost stramutat chiar in localitatea unde Costel Casuneanu are unele relatii in instante. In Gheorgheni isi are sediul si firma care a castigat mai multe contracte publice, SC Drumuri si Poduri Gheorgheni, care apartine in acte lui Gabriel Ciocan, care este director al societatii lui Casuneanu, Pa&Co International.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com