Memoriul profesorilor bacauani imporiva fostului „general“ Ovidiu Cojocaru

Cativa dintre profesorii judecati in procesul falsificarii notelor lui Ionut Casuneanu fac presiuni disperate impotriva numirii in functia de director al Colegiului „Ion Ghica“ a lui Ovidiu Relu Cojocaru. Acesta ar putea conduce din nou colegiul, pe fondul sustinerii politice de care se bucura. Zilele acestea, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau va lua o decizie in acest sens.

Cadrele didactice au semnat un memoriu (foto) pe care l-au adresat noului inspector general Teodora Sotcan, in speranta ca, astfel, profesorul de matematica Ovidiu Cojocaru va ramane doar la catedra. Ei au amintit in adresa inaintata la ISJ ca in perioada 2005-2006, cand Cojocaru era director la Colegiul Economic, acesta ar fi facut presiuni fata de profesorii care predau la clasa unde „invata“ fiul omului de afaceri Costel Casuneanu pentru a-i fi incheiata situatia scolara desi acesta nu fregventa cursurile. Profesorii au facut referire chiar la rechizitoriul care a stat la baza trimiterii lor in judecata, unde: „la paginile 4-8 este prezentata intreaga activitate infractionala a ex-directorului Colegiului „Ion Ghica“ din Bacau, constand in instigarea (determinarea celor 16 profesori, folosindu-se de autoritatea functiei sale) la falsificarea situatiei scolare a numitului Ionut Casuneanu, pe semestrul ll, al anului scolar 2005-2006, in scopul obtinerii diplomei de bacalaureat. Cazul in sine a fost mediatizat in presa locala si centrala, in perioada ce a urmat inculparii si trimiterii in judecata a celor 16 cadre didactice, in frunte cu directorul lor“, se arata in adresa depusa la ISJ Bacau.

Dupa „Casuneanu“, o cariera de succes

Dupa 2006, Ovidiu Cojocaru a avut sansa unei ascensiuni politice si profesionale iesite din comun. A devenit inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bacau, consilier judetean, iar in 2008 a candidat la Camera Deputatilor. Scandalul „Casuneanu“ i-a taiat avantul politic, odata cu mediatizarea acuzatiilor pentru care a fost trimis in judecata.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com