Proiectul penal E-Romania 2, din timpul ministrului Valerian Vreme, va fi verificat de procurori

Guvernul Romaniei a finalizat zilele acestea raportul de control asupra proiectului e-Romania2, portal care trebuie sa contina un scurt istoric al tuturor localitatilor din Romania, atractiile turistice, informatii din sanatate, mediu, etc. Proiectul face parte din Strategia Nationala Romania Digitala, proiect major de informatizare a tuturor domeniilor de activitate.

Valerian VremeAnaliza specialistilor de la Corpul de Control al Primului Ministru, pentru perioada 2010-2011, (cand ministrul al comunicatiilor era bacauanul Valerian Vreme) a scos la iveala ilegalitati grosolane in privinta atribuirii contractului catre SC Omnilogic SRL, decontarea unor sume fara o receptie corecta a stadiului proiectului, toate avand la baza falsul in acte, in numele unor interese de partid. Corpul de Control a sesizat deja Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtea de Conturi, Secretariatul General al Guvernului, s.a. asupra aspectelor penale constatate.

Ministerul Comunicatiilor a dat contracte pentru trezorierul PDL

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, SC Omnilogic SRL este detinuta de GT Holding GMBH,cu sediul in Austria. Al doilea om in firma este Ion Ivascu, care in 2010-2011 era chiar trezorierul Partidului Democrat-Liberal, aflat atunci la guvernare. Numai din 2007, pana in prezent, firma a primit contracte publice de peste 100 de milioane de euro. Proiectul e-Romania2 a costat pana acum peste 11,8 milioane de euro si nu este finalizat, asa cum era prevazut in caietul de sarcini. Chiar daca sunt facute anumite portiuni din proiect, deconturile au fost facute practic, in avans, fara o baza legala, se mai arata in raportul Corpului de Control al Primului Ministru.

OmnilogicPrincipalele acuze aduse de Corpul de Control al Primului Ministru angajatilor de la Ministerul Comunicatiilor si firmei SC Omnilogic SRL, realizate prin fals, uz de fals si abuz in serviciu, sunt:

Atribuire ilegala a contractului, cu incalcarea mai multor prevederi legale, unele de natura penala

Plata nejustificata a serviciilor de instruire

Depozitarea neconforma a componentelor hardware

Nerealizarea proiectului la nivelul cerut in caietul de sarcini

Iata aici raportul Corpului de Control al Primului Ministru:Sinteza raportului de control privind verificarile efectuate la MCSI ref implementarea proiectului e-Romania 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com