Proiectul de modernizare al Pietei Centrale din Bacau. Actualele module vor fi desfiintate

S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. lucreaza la realizarea studiului de fezabilitate la proiectul de modernizare al Pietei Centrale. Vor fi amplasate noi module, care vor oferi o mai buna functionalitate spatiilor în care se desfasoara activitati comerciale.

În cadrul complexului, la cererea beneficiarului, Municipiul Bacau, sunt prevazute noi spatii de alimentatie publica, de tipul cafenea, covrigarie, fast-food, etc, dotate cu grup sanitar, spatiu depozitare, echipate în functie de specificul activitatii.

Parterul va fi deschis circulatiei pietonale, spatiile comerciale vor fi prevazute cu vitrine, etajul va fi prevazut la exterior cu panouri pentru publicitate. Finisajele interioare vor depinde de solutia finala aleasa de beneficiar, pardoseala va fi din vopsea epoxidica, pentru a asigura curatenia facila si aspectul placut.

Proiectantul va stabili si va evalua lista de dotari si echipamente necesare functionarii optime a constructiei. Mai mult, acesta va include în devizul general si costurile estimative de racordare la reteaua de energie electrica, alimentare cu apa si canalizare. Se doreste constructia unui complex nou de module comerciale cu regimul de înaltime P+1E. Parterul se organizeaza în asa fel încât sa se asigure accesul liber si nerestrictionat spre cladirea centrala a Pietei. Caile de acces si coridoarele de circulatie se vor dimensiona conform normativelor în vigoare. Noul complex va asigura un minim de 165 de unitati comerciale care vor avea o suprafata aproximativa de 9mp.

Lucrari pentru înfrumusetarea zonei

Beneficiarul doreste realizarea unui nou pavaj în jurul centrului comercial, refacerea iluminatului public în zona si recuperarea materialelor de la vechile module.

În prezent, în fata cladirii principale a Pietii Centrale din Bacau exista un complex de 165 de module pe structura metalica usoara cu functiunea de spatii comerciale, grupate în 3 grupuri de baterii astfel : 7 baterii de 16 module, una de 13 module si 4 baterii de 10 module.

Acestea sunt acoperite cu policarbonat. Starea lor este depreciata considerabil datorita calitatii inferioarae a materialelor folosite in construirea lor cât si a gradului avansat de uzura datorat timpului si utilizarii intensive. Luminozitatea este insuficienta prin invelitoarea de policarbonat, care este sparta. În zona de amplasare a modulelor cât si pe laterala din dreapta a pietei(zona pietonal), pavajul existent este deteriorat, având o vechime de peste 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com