„Proiectarea eficienta a continuturilor curriculei în învatamântul primar“

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau va organiza în premiera programul de formare continua „Proiectarea eficienta a continuturilor curriculei în învatamântul primar”, destinat personalului didactic din învatamântul primar si avizat de Ministerul Educatiei Nationale.

Cursul va începe sâmbata, 22 noiembrie, de la ora 9, în Sala de conferinte a ISJ Bacau si va fi sustinut de profesorul Rodica Leonte, inspector Gabriel Stanscolar pentru învatamântul primar  si de conferentiarul universitar dr. Ioan Danila, din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii ”Vasile Alecsandri” din Bacau. „Odata cu organizarea acestei caravane, încercam sa venim în întâmpinarea colegilor nostri din învatamântul primar, care au nevoie de competente suplimentare în proiectarea didactica, specifica acestui nivel”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

În urma rezultatelor obtinute de cadrele didactice la concursurile de definitivare în învatamânt, la examenele pentru obtinerea gradelor didactice II si I, a celor obtinute de elevi la evaluarile nationale si la concursurile scolare, dar si a prestatiei la catedra a dascalilor, se constata necesitatea clarificarii unor aspecte esentiale, referitoare la proiectarea didactica.

„Curriculumul programului, care se va desfasura pe parcursul a 30 de ore,  cuprinde:  planificarea si proiectarea eficienta a materiei, utilizarea corecta a resurselor si a strategiilor de învatare, evaluare, în functie de disciplina si tipul lectiei, elaborarea eficienta a itemilor si instrumentelor de evaluare în functie de tipul si formele evaluarii.  Toate acestea nu ar fi posibile fara aplicarea principalelor norme ortografice, ortoepice si morfologice ale limbii române, precizate în DOOM2. Deoarece desfasurarea acestui program este gândita sub forma unei caravane judetene, la el sunt invitati sa participe si cadre didactice din Comanesti si Onesti“, a mai spus Gabriel Stan.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com