Asociatia Romania Vie ii cere lui Klaus Iohannis sa interzica exploatarea gazelor de sist si proiectul Rosia Montana

Sustinut de milioane de romani, de asociatii ecologiste, de protestatari de  „meserie“, noul presedinte al Romaniei trebuie sa gaseasca modalitatea de a satisface sperantele tuturor romanilor. Presedintele Klaus Werner Iohannis are sansa sa dovedeasca prin fapte si nu vorbe, prin decizii majore, ca pune umarul la o Romanie a lucrului bine facut…

 Asociatia Romania Vie felicita poporul roman si iubitul conducator

Klaus Iohannis (1)„Asociatia ROMÂNIA VIE felicita poporul român pentru ca a dovedit, dupa 25 de ani de la revolutia din decembrie 1989, ca a început sa înteleaga cu adevarat mecanismele democratiei si ca a ajuns sa-si pretuiasca dreptul de a alege la fel de mult ca dreptul la pâine, cel care i-a mânat pe cei mai multi în strada atunci, în zilele acelui decembrie fierbinte. Prezenta de 64% peste tot pe unde traiesc cetateni români, solidaritatea aratata de protestatari, care a demonstrat din plin ca diviziunile artificiale de tipul „voi nu ati mâncat salam cu soia” au trecut si nu se vor mai întoarce, acestea sunt marile victorii ale zilei de duminica, 16 noiembrie 2014.

De asemenea, românii, votând un minoritar etnic si religios, au demonstrat ca, indiferent ce meliteaza diversii Tokesi si Viktor Orbani, sunt un popor incluziv, care într-o majoritate categorica a respins propaganda fascistoida a PSD si a USL 2.0, construita pe etnicitate si apartenenta confesionala.

Klaus Iohannis (1)Îl felicitam si pe domnul Klaus Werner Iohannis. Deocamdata, din politete, altfel asteptam ca domnia sa ne demonstreze ca atunci când am spus referitor la întreaga clasa politica #aceeasimizerie ne-am înselat. Pentru aceasta nu-i vom acorda însa un termen de gratie.

Am luat nota ca domnia sa a cerut deja convocarea Parlamentului pentru respingerea proiectului de lege privind gratierea si amnistia, dar asteptam ca la fel de urgent sa uzeze de calitatea constitutionala în curs de dobândire pentru a declansa un proces de ampla revizuire a legilor electorale, a legii partidelor si a legii finantarii partidelor, în concordanta cu cerintele campaniei Politica Fara Bariere, astfel încât vocatia democratica dovedita de români sa-si primeasca si cadrul adecvat de manifestare.

Îi mai solicitam domnului Klaus Iohannis sustinerea ACL si a viitorilor aliati la guvernare pentru adoptarea proiectului de lege privind metodele Klaus Iohannis (2)de extractie a hidocarburilor neconventionale înregistrat la Senat cu nr. B358/2014, prin care se interzice pe teritoriul României exploatarea gazelor de sist prin fracturarea hidraulica sau gazoasa de mare volum si sa se creeze mecanismele unei transparentizari a luarii deciziei în acest domeniu sensibil.

Îi cerem domnului Klaus Iohannis sa-si invite imperativ colegii de partid si alianta sa initieze si sa sustina demersurile necesare înscrierii patrimoniului cultural de la Rosia Montana în lista tentativa a patrimoniului universal UNESCO si sa legifereze interzicerea mineritului cu cianuri pe teritoriul României.

Cea mai mare tragedie de mediu cu care se confrunta România sunt însa despaduririle abuzive si masive, care afecteaza cursul râurilor, cauzeaza alunecari de teren si inundatii catastrofale, ameninta calitatea aerului, clima si biodiversitatea. Îi cerem domnului Iohannis si colegilor sai sa actioneze în vederea interzicerii exportului de cherestea si a implementarii unui program national de reîmpaduriri. Cerem revizuirea recentelor modificari aduse Codului silvic.

Klaus Iohannis (3)În final, dar nu în cele din urma, îi solicitam domnului presedinte Klaus Iohannis sa-si asume si sa impulsioneze implementarea masurilor mentionate în Pactul pentru Basarabia din 2012 si în Proclamatia de la Bucuresti din 12 octombrie 2014, în vederea refacerii unitatii patriei sale, România, dupa modelul tarii stramosilor domniei sale, Germania.

Precizam ca Asociatia ROMâNIA VIE este fondata de un grup de protestatari din Bucuresti, Piata Universitatii 2012/2013- zona Arhitectura, care are drept scop apararea drepturilor omului, protejarea patrimoniului natural, cultural, istoric, arheologic si paleontologic, promovarea cauzelor si obiectivelor civice, culturale si ecologice, refomarea societatii românesti, propunerea de politici publice având ca obiect toate materiile enumerate anterior“, Alexandru Surcel, presedinte Asociatia Romania Vie-                                                18 noiembrie 2014.

 

2 Comentarii

  1. Leontin spune:

    Ligia Gabriela Janik, membra a bisericii penticostale din Trossingen, Germania, pastorita de Cristian Krumbache. Individa este o xxxa. Si-a facut o organizatie non-profit fantoma pe baza caruia cere bani de pe la biserici pentru „misiune”. In schimb, ea freaca menta toata ziua pe un blog mizerabil al Elenei Toma din Pitesti. Pe acel blog s-a plans ca a fost data afara de pe ziarul de garda pt ca articolele ei erau pro-Iohannis. Nu cred ca merita sa publicati astfel de persoane abjecte in acest ziar.

    • administrator spune:

      Imi pare rau sa aud asa ceva…Eu nu am dat afara pe nimeni. ziaruldegarda.ro este un site la care mai public, la cerere si unele articole ale altor autori. Activitatea mea acum este la doua publicatii nationale, la care am contract, iar site-ul l-am lasat oarecum pe planul 2-3. Plus ca adresa de redactie o deschid rar sau foarte rar…Dar nu am o obligatie fata de nimeni sa public vreun material.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com