Proiect social la Stanisesti, derulat de FSC, cu finantare elvetiana

Fundatia de Sprijin Comunitar, în parteneriat cu Primaria Stanisesti, a lansat un nou program pentru sprijinirea persoanelor defavorizate din comuna. Proiectul, în valoare de 110 mii de franci elvetieni, beneficiaza de un grant de 74500 de mii de  franci din partea Elvetiei. Banii vor fi folositi în servicii sociale, pentru copiii si batrânii fara sprijin din comuna.Clubul cu Lipici-Stanisesti-FSC (65)

Beneficiarii proiectului care va fi dezvoltat în Stanisesti vor fi 100 de copii din familii aflate în situatie de risc, 50 familii cu probleme sociale grave, 80 de persoane vârsnice dependente si 50 persoane vârstnice, în regim centru de zi. Totodata, în acelasi program vor fi cooptati 30 de voluntari, pentru cazurile sociale din comuna. Comuna Stanisesti, în care s-a nascut si sculptorul român George Apostu, este una dintre cele mai sarace localitati din tara. În satul Panu, în care traiesc peste 600 de persoane, nimeni nu are loc de munca iar familiile, de regula, au între 6 si 10 copii.Popa Bogdan, proiect FSC

Proiectul „Un model replicabil de servicii comunitare pentru mediul rural“ a început zilele acestea si se va derula pâna la finalul anului în curs. El este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana, extinsa si are un buget total de 110.800 CHF. Grantul acordat este de 74.800 CHF, iar co-finantarea asigurata de solicitant si partener este în valoare de 36.000 CHF.  „Proiectul îsi propune sa raspunda la o problema actuala cronica: lipsa serviciilor sociale din mediul rural pentru grupurile dezavantajate. Daca la nivel national mai exista initiative sporadice pe anumite categorii de servicii în special în vestul tarii unde se face simtita implicarea bisericii catolice (exemplu Caritas în serviciile de îngrijire la domiciliu), totusi, la ora actuala nu exista nici o comunitate rurala care sa implementeze servicii integrate pentru toate grupele dezavantantajate: copii, familii aflate în situatii de criza, vârsnici“, a precizat Ionut Chirita, coordonator programe în cadrul FSC.India din comuna Stanisesti (3)

„Acest proiect este rezultatul colaboraririi solide între FSC si Primaria Stanisesti pentru identificarea si rezolvarea problemelor sociale din comuna. Este singurul din zona care se refera la toate categoriile sociale defavorizate, de la copiii din familiile sarace pâna batrânii fara sprijin. Vom dezvolta un centru de batrâni, un serviciu de sprijin al familiilor defavorizate dar si un nucleu de voluntari, care se vor implica în problemele oamenilor din comuna. Cu FSC-ul avem mai multe proiecte, cum ar fi Clubul cu Lipici sau programul de îngrijire a persoanelor la domiciliu, a precizat Bogdan Popa, primarul comunei Stanisesti.Clubul cu Lipici Stanisesti (2)

„Ne propunem ca modelul creat sa continue si sa se dezvolte si dupa terminarea finantarii. În acest sens, vom lucra cu partenerul nostru la realizarea unei strategii de dezvoltare a serviciilor, care sa fie asumata prin hotarare a Consiliului Local Stanisesti. Deasemenea, pentru ca nu se poate vorbi de incluziune sociala în absenta locurilor de munca, ne propunem prin proiect sa realizam o cercetare prin care sa identificam principalele oportunitati de initiere a unor structuri de economie sociala”, a precizat Gabriela Achihai, presedintele FSC Bacau.Saracie si familii numeroase in Stanisesti

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com