Proiect pentru reorganizarea Politiei Locale Bacau dupa modelul de la Oradea si reducerea cheltuielilor cu 50%

Politia Locala Bacau s-ar putea reorganiza in urmatoarea perioada, daca proiectul consilierilor locali PSD va fi aprobat de Consiliul Local Bacau. Modelul dupa care s-au ghidat alesii social democrati bacauani este cel de la Oradea. Prin proiect, Politia Locala ar deveni o directie in primarie, s-ar reduce schema de personal de la birouri iar pe parte de etica, se cere ca viitoarele angajari sa fie facute prin ”concursuri transparente”.

”Am finalizat proiectul privind reorganizarea Politiei Locale a Municipiului Bacau. Urmeaza sa-l depunem imediat la Primarie.

Initiativa noastra se bazeaza pe exemple de buna practica administrativa din tara (Politia Locala Oradea), plecand de la principii clare precum transparenta in alocarea resurselor bugetare sau eficientizarea cheltuirii banului public.
Proiectul nostru are urmatoarele obiective:

1. Desfiintarea si reorganizarea Politiei Locale ca directie in cadrul Primariei Bacau (nu ca institutie de sine statatoare cum se intampla in prezent).
2. Ajustarea schemei de personal la noile necesitati si rigori, rezultate in urma procesului de reorganizare.
3. Reducerea cu aproximativ 50 la suta a cheltuielilor de functionare a Politiei Locale si economisirea a peste 1 milion de euro in bugetul local prin injumatatirea cheltuielilor de personal.
4. Organizarea de concursuri transparente, pe criterii de competenta, nu pe cumetrii sau prietesuguri, in vederea ocuparii posturilor de conducere.
5. Imbunatatirea relatiei cu cetateanul, politistii locali urmand a-i deservi pe bacauani in strada, nu din masini sau birouri.

Reorganizarea Politiei Locale ca directie in cadrul Primariei Bacau, ajustarea schemei de personal si economisirea a peste 1 milion de euro se impun urgent, in conditiile unui buget local tot mai restrans, din care trebuie asigurata finantarea si functionarea serviciilor publice de interes local (termoficare, salubrizare, transport in comun etc).

Solicitam punerea cu celeritate a proiectului pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliul Local, impreuna cu proiectul deja depus de noi la Primarie, vizand desfiintarea structurii de informatori voluntari infiintata la nivelul Politiei Locale Bacau”.

se arata in comunicatul consilierilor locali PSD, postat si pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com