Proiect „112 – Situatii de Urgenta, Educatie si Prevenire“

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISJU) Bacau si Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, in parteneriat cu Asociatia „Sf Nicolae cel Milostiv au desfasurat pe 2 martie, o aplicatie practica constând în rezolvarea situatiilor de criza ce apar în cazul unui incendiu.

„În spiritul formarii si dezvoltarii la viitorii agenti de penitenciare a unui comportament corect în cazul producerii unor situatii de urgenta,  se continu? seria actiunilor desfasurate în baza protocolului încheiat între Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna si  Asociatia „Sf Nicolae cel Milostiv“, condusa de asistentul universitar Lacramioara Boz, coordonator Proiect „112 – Situatii de Urgenta-Educatie si Prevenire“,  a precizat Silvia Vatavu, purtatorul de cuvant al SNAP Targu Ocna.

 

În cadrul actiunii, s-au desfasurat urmatoarele activitati: exercitiu de evacuare în caz de incendiu si salvare a persoanelor ramase blocate în imobil, exercitii  demonstrative realizate de catre elevi sub îndrumarea reprezentantului Detasamentului de Pompieri  Onesti, în scopul deprinderii folosirii corecte a stingatoarelor, prin actiunea concreta asupra unui incendiu real, exercitii de apelare de catre elevi, a serviciului de urgenta 112 si solicitarea interventiei fortelor de specialitate, respectiv ISU Bacau prin intermediul Detasamentului de Pompieri, prezentarea de c?tre experti a unor materiale referitoare la situatiile de urgenta provocate de dezastre si calamitati naturale (cutremur, inundatii, accidente chimice, rupere de baraje etc.).

 

„Scopul simularii a fost acela de a verifica gradul de pregatire, modul de actiune, precum si antrenarea elevilor pentru gestionarea situatiilor critice de urgenta. A fost evaluat, de asemenea, si gradul de eficienta a fluxului informational între structurile participante“, a mai spus Silvia Vatavu.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com