Programul de formare CLOM la CCD Bacau: „Intercomprehensiunea în cadrul familiilor limbilor romanice“

La solicitarea Ministerului Educatiei, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau va contribui, în premiera, la lansarea programului de formare on line ”CLOM – intercomprehensiunea în cadrul familiilor limbilor romanice”.

Directia de limba franceza si diversitate lingvistica a Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF), în colaborare cu o echipa pedagogica constituita din cadre didactice de la Universitatea Autonoma din Barcelona (Spania) si de la Universitatea Grenoble Alpes (Franta), au conceput si elaborat acest program, gratuit si accesibil tuturor.clom

Cursul are o durata de patru saptamâni si este destinat, în special, cadrelor didactice care predau la nivel primar si secundar franceza, ca limba straina, ca a II-a limba, ca limba materna, precum si celor care predau alte limbi romanice, în toate tarile lumii.

Înscrierile pentru participare la programul de formare CLOM, se pot face accesând adresa http://clom-ic.francophonie.org/index.php.

Prin strategiile sale directe, Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF) sustine, atât dezvoltarea multilingvismului, ca factor indispensabil al unei comunicari armonioase între popoare, cât si favorizarea promovarii diversitatii lingvistice, ca o componenta esentiala a diversitatii culturale.

„Începând cu anul 2001, prin politicile sale de promovare a plurilingvismului, OIF s-a angajat într-un demers de cooperare între diferite spatii lingvistice, în special a trei dintre acestea: francofon, hispanofon si lusofon.

Actiunile întrepinse au permis dezvoltarea de noi practici, în mod special intercomprehesiunea între aceste trei limbi înrudite: franceza, spaniola si portugheza.

Aceste actiuni au permis vorbitorilor sa se exprime în limba materna, dar, si sa înteleaga limba vorbita de ceilalti, dezvoltându-se astfel un schimb plurilingvistic, cu beneficii reciproce la nivel cultural.

În continuare, numeroase ateliere de sensibilizare si de formare derulate pentru promovarea multilingvismului si ca urmare a adoptarii Strategiei Francofoniei digitale 2020, OIF a lansat, în domeniul intercomprehensiunii, acest curs inovativ de formare la distanta – CLOM“, a precizat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic din Bacau.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com