„Scoala de radio: Minoritatile in direct”

Comunicat Comunitatea Rusilor Lipoveni din România: „Comunitatea Rusilor Lipoveni din România în parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice, desfasoara în perioada 20-23 noiembrie, în Bucuresti, proiectul „SCOALA DE RADIO: MINORITATILE ÎN DIRECT”.minoritatile in direct

Proiectul vizeaza organizarea de ateliere de lucru privind formarea de echipe de tineri jurnalisti initiati în tehnica realizarii de emisiuni radio, de la conceperea ideii, structurarea informatie, documentare de teren, aranjarea în text si corectura, prelucrarea tehnica si difuzarea pe frecventele radio. 125 de tineri minoritari din România vor fi instruiti în arta si tehnica conceperii, realizarii si publicarii programei de radio a minoritatilor.
Tinerii participanti la proiect apartin ei însisi diferitelor organizatii ale minoritatilor nationale, tineri cu deschidere spre activitati din sfera mass media si care sunt implicati activ în comunitate. În cadrul proiectului vor fi constituite 10 echipe de tineri care vor concepe si realiza o emisiune de radio, redactând evenimente din viata comunitatilor, promovând valorile culturale si traditionale ale minoritatilor nationale.

Cunoasterea si punerea în valoare a traditiilor specifice ale minoritatilor nationale va încuraja tinerii sa se implice mai activ în viata comunitatii. Tinerii vor fi promotorii identitatii culturale, reusind sa prezinte traditiile si obiceiurilor zonale din care acestia provin ca si minoritate, combinând tehnologia digitalului cu noile valori profesionale si cu rezonanta în domeniul jurnalistic, mass media sau new media.
Organizatori: Comunitatea Rusilor Lipoveni din România, Departamentul pentru Relatii Interetnice.

Parteneri: Televiziunea Româna, Centrul Comunitar Evreiesc si Radio Shalom România, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Studio Vibe si Agentia Federala „Rossotrudnicestvo”, se arata în comunicatul transmis de Svetlana Craciun, referent pe probleme de cultura in cadrul Comunitatii Rusilor Lipoveni din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com