Profesorul Vrânceanu înfiinteaza o asociatie sportiva

El vrea sa ajute persoanele cu dizabilitati motorii sa revina la o viata sanatoasa si aproape normala. La începutul acestui an, trenul i-a smuls din umar bratul profesorului bacauan de sport iar medicii au intervenit prea târziu pentru a-l pune la loc. El poarta o mâna bionica platita din donatii

 

Profesorul de sport Marius Vrânceanu, care si-a pus de curând o mâna bionica, vrea sa-i ajute persoanele cu dizabilitati. Obisnuit cu miscarea, iubitor al fotbalului si al tenisului de masa, dupa accident a trait o adevarata drama. Si-a dat seama ca viata lui s-a schimbat la 180 de grade. „Mi-a fost foarte greu, pâna am acceptat situatia si m-am decis sa lupt. Am trecut, în primele luni, prin depresii. Apoi am realizat ca prin miscare, printr-o conditie fizica buna pot depasi aceste stari”, ne-a spus Marius Vrânceanu. Între timp, profesorul s-a documentat foarte mult în privinta persoanelor cu dizabilitati. A vazut ca exista discriminare si ca persoanele cu handicap nu au toate facilitatile pentru a duce o viata normala. „Voi face în curând o asociatie sportiva pentru persoanele cu handicap. Am vazut ca în Bacau nu avem asa ceva. Vreau ca cei asemeni mie sa faca cât mai multa miscare, sa aiba o viata sanatoasa”, a mai spus barbatul. Profesorul bacauan intentioneaza sa faca formele legale ale asociatiei imediat dupa finalizarea examenului de titularizare, care are loc zilele acestea. Pentru înfiintarea asociatiei în Bacau, va avea nevoie de sponsorizari dar si de atragerea viitorilor membri. „Asociatia va functiona pe mai multe sectii. Voi acorda un rol deosebit fotbalului, baschet-ului si tenisului de masa”, ne-a mai spus acesta.

 

FRF i-a dat bilet la meciul România-Argentina

 

Bacauanul Marius Vrânceanu va fi în tribune la meciul dintre România si Argentina, care se va juca pe stadionul Lia Manoliu din Bucuresti, la mijlocul lunii august. „Am fost contactat de Federatia Româna de Fotbal, care m-a anuntat ca voi primi un bilet la meciul care se va disputa, pe 12 sau 13 august, în Capitala, între România si Argentina. Abia astept acest eveniment”, a mai spus sportivul.

 

 

Un comentariu

  1. Balint spune:

    Va rog insistent sa nu mai folositi “Profesorul de sport”. Corect este “profesorul de educatie fizica” si “antrenorul de … sport”.
    Va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com