Profesorul Vasile Soimaru si-a lansat cartea „Cotul Donului 1942“ si in Roman

Lucrarea „Cotul Donului 1942: eroism, jertfa, tradare“, a scriitorului basarabean Vasile Soimaru, a fost prezentata joi elevilor si Cotul Donului 1942 la Roman (1)Cotul Donului 1942 la Roman (2)profesorilor romascani de la Colegiul National „Roman-Voda“. Apreciata de critica de specialitate, lucrarea reinvie momente dureroase din luptele purtate de Armata Romana, pe frontul din Est, in special la Cotul Donului, unde au murit sau cazut prizonieri peste 150 de mii de romani.

 

In fata elevilor si profesorilor de la Roman Voda, alaturi de autor, profesorul dr. Vasile Soimaru, a mai participat criticul literar Vlad Pohila, din Republica Moldova, veterani de razboi care au trait momentele dramatice in anii 1942 -1943, dar si o delegatie a Editurii Vicovia din Bacau, care a impartit brosura „Mustul care fierbe“.

Elevilor, lectia de istorie le va ramane adanc intiparita si pentru ca au putut asculta relatarea emotionanta a veteranului Ion Paiu, din Miroslovesti, Iasi, implicat in luptele de la Cotul Donului. 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com