Profesorii recunosc in instanta neregulie care il privesc pe Casuneanu jr

Profesorii bacauani influentati sa „masluiasca” situatia scolara a lui Ionut Casuneanu recunosc acest lucru. Profesoara de româna, Miruna Raluca Soisun afirma ca, contrar declaratiilor unor profesori si avocati, majoritatea profesorilor si-au pastrat declaratiile date în fata procurorilor si in instanta. „Eu am fost prezenta tot timpul în sala de judecata si profesorii si-au pastrat declaratiile initiale, cu exceptia unui coleg”, afirma Miruna Soisun. Mai mult, avocatul acesteia, Cristian Cojocaru, confirma acest lucru.

„Vinovat este Ovidiu Cojocaru!”

 

„Clientul meu nu si-a retractat afirmatiile facute în fata organelor de cercetare penala, în ciuda presiunilor. Într-adevar, în acest caz, afirm ca pentru falsificarea situatiei scolare a lui Ionut Casuneanu, vinovatul este directorul liceului, Ovidiu Cojocaru!”, ne-a declarat avocatul Cristian Cojocaru.

 

Profesoara de româna Miruna Soisun vrea liniste în viata ei. Desi are un copil mic, a stat putin cu el, deoarece în ultimii ani a fost permanent chemata la Politie sau la Parchet. „Am un copil pe care vreau sa-l cresc în liniste. Dupa ce totul se va încheia, voi da mai multe declaratii! Ne-am pierdut linistea, tot timpul a mai aparut ceva si a trebuit sa dam declaratii”, a spus profesorul.

 

 

Potrivit declaratiilor date de profesori în fata politistilor si procurorilor, directorul Ovidiu Cojocaru le-a cerut sa-l treaca clasa pe Ionut Casuneanu, pe motiv ca si tatal acestuia, Costel Casuneanu (Regele Asfaltului) va finanta colegiul. În plus, acesta le-a dat o lista cu datele în care Ionut Casuneanu a ajuns prin România, pentru ca acestia sa stie când sa nu-i puna absente.

„Cojocaru mi-a prezentat o lista cu date când puteam sa-i atribuim note, întrucât Casuneanu ar fi fost în tara, lista care a circulat pe la toti profesorii, asa fiind posibila acordarea notelor”, a afirmat Raluca Soisun, în fata procurorilor.

Consecinte…

 

Daca asa stau lucrurile, atunci, fostul director al Colegiului Economic „Ion Ghica” risca sa fie condamnat pentru infractiunea de „instigare la fals intelectual”. Dar si profesorii risca condamnare, între 6 luni si 5 ani sau mai degraba, o amenda penala cuprinsa între 100 si o mie de lei (conform articolului 18, alin 1, din Codul de Procedura Penala). De fapt, asa poate fi înteleasa si declaratia avocatului Liviu Ghioc, care apara doi dintre profesori. „Fapta lor nu prezinta risc social, de aceea nu se va ajunge la o condamnare grea”. In acelasi timp, celalt dosar aflat la Parchet, care il direct pe Ionut Casuneanu, risca sa ajunga in instanta pentru anularea bacalaureatului. Aici vor fi citati Ministerul Educatiei, Colegiul „Ion Ghica” dar si Ionut Casuneanu.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Un comentariu

  1. ANI a dispus sesizarea organelor de cercetare si a initiat demersurile pentru anularea celor cinci contracte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com