Profesor arestat pentru spaga, in urma denuntului unui elev/ Doru Gherasa, in detentie pentru 24 de ore

Doru Gherasa, profesor de matematica la Colegiul Henri Coanda din Bacau, a fost arestat astazi in urma unui flagrant. El este acuzat ca a luat mita 200 de lei de la unul din elevii sai. Potrivit anchetatorilor, banii au fost ceruti pentru a-i incheia media unui elev din clasa 12 I, la care el era si diriginte. Deocamdata, profesorul Gherasa neaga orice acuzatie si afirma ca cei 200 de lei erau plata pentru orele de pregatire la matematica efectuate in particular.

 

„Astazi am fost sesizati de unul din elevii Colegiului Henri Coanda ca profesorul i-a cerut suma de 200 de lei pentru a-i incheia media la matematica si pentru a putea intra in Bacalaureat. In jurul orei 13, la liceu a avut loc Colegiul Profesoral, moment in care a fost realizat si flagrantul. Asupra lui au fost gasiti banii  marcati. El a fost retinut 24 de ore. Pentru luare de mita risca intre 3 si 12 ani de inchisoare”, afirma Felix Banila, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

In momentul de fata, organele de cercetare penala continua ancheta. Se pare ca profesorul Doru Ioan Gherasa a fost reclamat pentru ca ar fi cerut mita de la mai multi elevi. Catalogul clasei 12 I a fost ridicat de procurori. „Profesorul afirma ca suma i-ar fi fost  data in cu totul alte scopuri. El neaga orice acuzatie”, a mai precizat Felix Banila.

 

Directorul Colegiului Henri Coanda, Carmen Popa, a ramas stupefiata de vestea arestarii profesorului. „Eu sper sa nu fie vorba de mita, sa fie doar o problema prost gestionata de profesorul Gherasa. Daca acesti bani erau pentru pregatire, dumnealui nu trebuia sa-i primeasca in scoala. Oricum, daca a luat teapa la pregatire nu trebuia sa obtina banii altfel. Din cate am vazut din plangere, denuntatoarea ar fi eleva Ionela Buta, de la clasa a 12-a I. Astazi, inainte de Consiliul Profesoral ea il cauta. Eu chiar am apostrofat-o ca e in bermude, iar ea mi-a raspuns ca e in vacanta si se imbraca cum vrea”, ne-a declarat Carmen Popa, directorul Colegiului Henri Coanda.

2 Comentarii

  1. gogu spune:

    faza e k numele e al altei fete…nesimtita o dat alt nume

  2. anonimus spune:

    d-na directoare e tareeee!!!! are in capul ei multe „variante”,ce ziceti d-lor?
    pregatire,banio de pregatire,era cautat in pauza,era cu o tinuta necorespunzatoare,a raspuns ca este in vacanta,arunca totul catre eleva ,ba ii da si numele…oare de ce este in stare aceasta directoare???????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com