Elev premiant îsi face temele prin scarile blocurilor

Florin Conache, elev de nota 10 in comuna bacauana Saucesti, a dormit prin scari de bloc în ultimile doua luni alaturi de mama si sora lui, Elena, de numai 5 ani.  Locatarii unui bloc de pe strada Calugareni din Bacau au remarcat grupul care dormea pe scari si au anuntat o asociatie implicata în acte de binefacere. O echipa a  Asociatiei Betania a cazat familia Conache in Centrul  Lalelelor,  adapost provizoriu, deoarece acest centru se va închide curând. Pentru a nu ajunge din în strada, conducerea asociatiei le va plati chiria într-un apartament din Bacau. Veronica Conache a ramas pe drumuri, împreuna cu cei doi copii, dupa ce tatal ei s-a recasatorit la batrânete.

”Fata cu care s-a luat tata are copii, iar pe mine m-a dat afara din casa. Am venit în Bacau, cu cei doi copilasi, la un cumnat de pe strada Calugareni.Dar el e plecat în strainatate si asa am dormit pe scari. Cel mai greu mi-a fost sa gasesc 5 lei, ca sa-l trimit pe Florin la scoala”,ne-a spus Veronica.

Florin Conache si-a facut lectiile pe bancile din parc, prin scari de bloc. ”Îmi place la scoala. Mi-am facut lectiile pe unde am apucat, prin parc, pe scari. De fiecare data m-am dus bine pregatit la scoala, iar când faceam pauze ma duceam sa caut mâncare”,  a spus Florin Conache.

Veronica Conache: „De sarbatori, când toata lumea avea masa plina cu de toate, eu stateam pe scari fara sa am sa le dau copiilor o coaja de pâine”.

 

 

Asociatia Betania le va plati chiria

 

Asociatia care ajuta familia Conache întâmpina în aceasta perioada probleme financiare, determinate si de slaba sustinere pe care o are din partea autoritatilor locale. Asociatia Betania, asociatie de ultilitate publica, îsi restructureaza activitatea, deoarece cheltuielile sunt mai mari decat veniturile. Numai in 2011, Asociatia Betania are nevoie de peste 1,4 milioane de lei. Primaria Bacau a alocat in acest an 300 de mii de lei, iar Consiliul Judetean, doar 100 de mii de lei, restul sumelor urmând sa fie atrase din donatii. ”Desi întâmpinam probleme financiare în aceasta perioada si închidem Centrul Lalelelor si Centrul de Zi,, am decis sa platim acestei familii chiria la un apartament din oras,  iar femeii, care mi s-a parut muncitoare, sa-i gasim un loc de munca”, ne-a declarat Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania.

5 Comentarii

 1. Parascan Gh spune:

  De ce sa ne miram?
  Am stat si eu o vreme pe unde s-a nimerit. Inca mai sunt silit sa plec din tara daca vreau sa expun pictura. In Romania nu au loc decit favorizatii. Oricum autoritatile, oricare ar fi ele, ne dau afara din orice, ne prigonesc si ne umilesc.
  Oameni fara casa, fara loc in cultura, fara loc de munca, fara bani, desi muncesc din greu, sunt pe toate drumurile!
  Sa ne traiasca „primaru”, primul ministru si presedintele pentru o asa tara!

 2. MM spune:

  Meritele Asociatiei Betania sunt evidente in acest caz, ca si in multe altele. Un alt plus, adus de asociatia olandeza, este acela ca a incurajat voluntariatul si actiunile caritabile in Romania. Deasemeni, apreciez si initiativa domnului Chita de a ajuta familia care a dormit prin scari de bloc. Noi, mass-media, avem datoria de a mediatiza aceste bune exemple, ceea ce vom face dupa materializarea acestei intentii.

 3. Ciprian spune:

  Buna ziua domule Florin,

  Ne bucuram ca doriti sa ajutati copilul Florin Conache dar nici un e-mail nu a sosit de la dvs.pe adresa As.Betania .

  Ne pare rau de situatia creata si daca doriti sa ajutati aceasta familie noi va stam la dispozitie cu orice informatie de care aveti nevoie.

  Persoana de contact: ciprian tomita 0744303593

  Va multumim pentru intelegere !

  • florin spune:

   Buna ziua dle Ciprian
   am primit raspunsul dvs, ciudat , la doar cateva minute dupa publicarea comentariului anterior, la care v-am si raspuns. In mod logic, raspunsul dvs , ca si informatiile solicitate, trebuie sa imi parvina pe adresa de email personala, doar asa imi puteti dovedi buna dvs intentie. Eu vreau sa ajut copilul acesta, nu sa ma bat cu dvs in schimb de mesaje publice. In consecinta, astept de la dvs. informatiile solicitate. Asa cum bine ati citit in emailul pe care vi l-am transmis astazi 8 iunie 2011, dorinta mea de a ajuta se mentine, lucru pe care l-ati regasit si in emailul transmis asociatiei betania inca din 31 mai, al carui text complet si confirmare de expedierele le-ati primit. In consecinta, astept fapte de la dvs si nu doar replici la comentariile mele. In situatia in care nu voi primi informatii de la dvs in urmatoarele 24 ore de natura a ajuta in demersul meu vis-a-vis de familia Conache , pe adresa de email personala, voi considera ca demersul dvs este unul doar declarativ, si il voi lua ca atare. Va multumesc.

 4. florin spune:

  Am transmis asociatiei Betania prin email inca din 31 mai 2011 faptul ca sunt dispus sa ajut familia acestui copil, forma ajutorului fiind din punctul meu de vedere deschisa: o bursa lunara copilului, cu care sa poata continua scoala, ajutor pt. hrana, imbracaminte, poate un loc de munca mamei etc. Nu am primit nici un raspuns din partea asociatiei Betania. Oare cu ce se ocupa aceasta asociatie? Credeam ca intr-adevara se ocupa cu scopul pentru care a fost creata….se pare ca ma inshel.
  Dorinta mea de a ajuta copilul Florin Conache se mentine; sunt dispus sa ajut si un alt copil care dovedeste preocupare fata de scoala si care nu are mijloacele necesare continuarii studiilor, e-mail florin.chita@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com